Sinterklaas en Zwarte Pieten meren op zaterdag 16 november aan langs Ninoofse Denderkaai

Zwarte Piet en Hubert Simoens van café Den Belleman zijn klaar voor de aankomst van Sinterklaas in Ninove, op zaterdag 16 november.
Claudia Van den Houte Zwarte Piet en Hubert Simoens van café Den Belleman zijn klaar voor de aankomst van Sinterklaas in Ninove, op zaterdag 16 november.
Sinterklaas komt samen met zijn Zwarte Pieten op zaterdag 16 november met de stoomboot naar Ninove.

De ‘pakjesboot’ en de ‘pietenboot’ zullen arriveren aan de Denderkaai, ter hoogte van café Den Belleman. “Het is intussen al het 25ste jaar dat ik de Sint adviseer”, vertelt Nico Stevens van de Sint-Nicolaasvrienden, die de aankomst van de Sint al voor de dertiende keer samen met Hubert Simoens, uitbater van café Den Belleman, organiseren en zelf bekostigen. “Vanaf 13 uur is er kinderanimatie langs de Denderkaai, waaronder een kleine Sinterklaaskermis, en komt Pietje Paniek de kinderen voorbereiden op de komst van de goedheilige man”, aldus Nico Stevens en Hubert Simoens.

“De stoomboot van de Sint wordt rond 14 uur in Ninove verwacht. Nadat Sinterklaas de kinderen heeft begroet, zal hij officieel worden ontvangen door de burgemeester. Nadien zullen de Sint en zijn Zwarte Pieten nog snoepzakjes uitdelen in de zaal van café Den Belleman.” Alle kinderen en hun ouders zijn op zaterdag 16 november welkom om de aankomst van Sinterklaas bij te wonen.

Zwarte Piet en Hubert Simoens van café Den Belleman zijn klaar voor de aankomst van Sinterklaas in Ninove, op zaterdag 16 november.
Claudia Van den Houte Zwarte Piet en Hubert Simoens van café Den Belleman zijn klaar voor de aankomst van Sinterklaas in Ninove, op zaterdag 16 november.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.