Shop & go-zones zijn succes: mogelijk uitbreiding naar Weggevoerdenstraat

Enkele shop & go-parkeerplaatsen in de Beverstraat.
Foto Claudia Van den Houte Enkele shop & go-parkeerplaatsen in de Beverstraat.
De shop & go-zones die in augustus werden ingevoerd krijgen wellicht een uitbreiding op andere plaatsen in Ninove.

De parkeerplaatsen waar je een half uur gratis mag parkeren zonder ticket, blijken hun doel niet te hebben gemist. Onder meer de handelaars reageren positief.


"De shop & go-zones hebben voor een hogere circulatie van het verkeer gezorgd in de binnenstad", vertelt Diether Nachtergaele, voorzitter van de Verenigde Handelaars Ninove.

Graag uitbreiding

"Het is voor mensen makkelijk dat ze geen ticket moeten nemen en een half uur is genoeg tijd om een kleine boodschap te doen. Iemand die snel bij de bakker moet zijn, hoeft geen vijf keer meer rond te rijden om een parkeerplaats te vinden." Voor de handelaars mogen de shop & go-zones dan ook worden uitgebreid. "Verschillende handelaars, onder meer in de Weggevoerdenstraat, zijn vragende partij voor een shop & go-zone voor hun deur. In de hoofdstraten in het centrum zijn er genoeg shop & go-plaatsen, maar in andere straten in Ninove mogen er ook komen.


In januari zitten we samen met het stadsbestuur voor een evaluatie om hier en daar wat te verbeteren. Op vlak van visualisatie bijvoorbeeld kunnen de shop & go-zones nog beter worden aangeduid", aldus Nachtergaele. Dat bevestigt ook schepen van Mobililiteit Wouter Vande Winkel (Samen/Groen): "Wellicht komen er grotere borden. Wat een uitbreiding van het aantal plaatsen betreft, denk ik dat dit zeker moet mogelijk zijn."


Momenteel zijn er 44 shop & go-parkeerplaatsen in het centrum. (CVHN)