Serge Van Lierde aangemoedigd tijdens 48 uur-durende wandeltocht voor Warmste Week

Ninovieter Serge Van Lierde stapt 48 uur voor het goede doel Foundation Jana De Koker.
Claudia Van den Houte Ninovieter Serge Van Lierde stapt 48 uur voor het goede doel Foundation Jana De Koker.
Ninovieter Serge Van Lierde is vrijdagavond zijn 48 uur-durende wandeltocht gestart in het kader van De Warmste Week.

Tijdens de ‘X-Mas Walking’ is er een heel weekend lang doorlopend randanimatie in een fandorp op de Graanmarkt, tegenover het Twijnsterplein. De toegang is gratis, maar er zijn steunkaarten te koop. De opbrengst gaat naar de Foundation Jana De Koker, een fonds dat zich inzet voor patiëntjes in elf kinderziekenhuizen. De bezielers van het fonds zijn Stijn De Koker en Cindy De Mul uit Aalst, de ouders van Jana De Koker. Hun twee kindjes, Jana en Liam, werden getroffen door een zeldzame bloed- en beenmergziekte. Jana overleed eraan toen ze 22 maanden oud was. 

Stadsbelleman Hans Van Laethem opende de ‘X-Mas Walking’ officieel. Voor hij aan zijn tocht begon, liet Serge samen met Liam twaalf ballonnen op. Het werden er twaalf omdat de Foundation Jana De Koker vijf jaar bestaat en omdat Jana zeven jaar zou zijn geworden. Het was een emotioneel moment voor Serge, die goed bevriend is met Stijn en Cindy. Serge werd bij de start van zijn X-Mas Walking enthousiast aangemoedigd door het publiek. In de nacht van zaterdag op zondag werd het zwaar toen het hard begon te regenen. “De regen hakte er eventjes heel hard in, maar we gingen door voor een lach van een kind van Foundation Jana De Koker”, aldus Serge. Hij beëindigt zijn wandeltocht zondag om 20 uur. Iedereen kan één of meerdere rondjes met hem meestappen.

Pascal Carael steekt Ninovieter Serge Van Lierde een hart onder de riem, die 48 uur stapt voor het goede doel Foundation Jana De Koker.
Claudia Van den Houte Pascal Carael steekt Ninovieter Serge Van Lierde een hart onder de riem, die 48 uur stapt voor het goede doel Foundation Jana De Koker.
Wie meestapt met Serge Van Lierde ontvangt een hesje en rugzakje.
Claudia Van den Houte Wie meestapt met Serge Van Lierde ontvangt een hesje en rugzakje.
Ninovieter Serge Van Lierde laat voor zijn 48 uur-durende wandeltocht twaalf ballonnen op samen met Liam De Koker.
Claudia Van den Houte Ninovieter Serge Van Lierde laat voor zijn 48 uur-durende wandeltocht twaalf ballonnen op samen met Liam De Koker.
Serge en Liam na het oplaten van de ballonnen, in het bijzijn van Stijn en Cindy.
Claudia Van den Houte Serge en Liam na het oplaten van de ballonnen, in het bijzijn van Stijn en Cindy.
Serge en Cindy vallen elkaar in de armen voor de start van zijn wandeltocht.
Claudia Van den Houte Serge en Cindy vallen elkaar in de armen voor de start van zijn wandeltocht.
Ninovieter Serge Van Lierde start zijn X-Mas Walking. Hij stapt 48 uur voor het goede doel Foundation Jana De Koker.
Claudia Van den Houte Ninovieter Serge Van Lierde start zijn X-Mas Walking. Hij stapt 48 uur voor het goede doel Foundation Jana De Koker.
Ninovieter Serge Van Lierde start zijn X-Mas Walking. Hij stapt 48 uur voor het goede doel Foundation Jana De Koker.
Claudia Van den Houte Ninovieter Serge Van Lierde start zijn X-Mas Walking. Hij stapt 48 uur voor het goede doel Foundation Jana De Koker.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.