Schoolfestival ‘Rocksan’ krijgt nieuw leven op Sint-Aloysiuscollege

De organiserende leerlingen en leerkrachten bij het podium voor Rocksan in het Sint-Aloysiuscollege.
Claudia Van den Houte De organiserende leerlingen en leerkrachten bij het podium voor Rocksan in het Sint-Aloysiuscollege.
De leerlingen van het zesde middelbaar en een aantal leerkrachten van het Sint-Aloysiuscollege blazen het festival ‘Rocksan’ zaterdag nieuw leven in. 

Het schoolfestival had zo’n tien jaar lang plaatsgevonden toen het in 2014 stilviel wegens gebrek aan plaats. “Het vond vroeger plaats op de weide van de school, waar de voetbalvelden waren, maar daar kwam er een sportzaal”, vertelt Sven De Schryver, leerkracht geschiedenis en medeorganisator van Rocksan. Het festival zal nu plaatsvinden op het deel van de speelplaats dat deels overkapt is. “We vonden het wel een leuk idee om die tien jaar lange traditie nieuw leven in te blazen en op die manier ook onze opendeurdag aantrekkelijker te maken.”

Lokaal talent staat centraal op Rocksan. “Zo treedt onder meer Atom Percussion op, dat het Belgisch kampioenschap voor percussie-ensembles won. Enkele leerlingen en collega’s maken deel uit van die groep. Er zijn verschillende muziek- en dansoptredens en er is onder meer ook een dj-set door een leerling. De leerlingen doen zelf de presentatie en zorgen ook voor een hapje en een drankje.”

Rocksan vindt zaterdag 11 mei van 14 uur tot 19 uur plaats tijdens de opendeurdag in het Sint-Aloysiuscollege. De toegang is gratis en iedereen is welkom.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.