Schepen Wouter Vande Winkel: “Nieuw snelheidsplan is bedoeld om duidelijkheid te scheppen”

De nieuwe zone 30-borden zijn voorlopig nog afgedekt.
Claudia Van den Houte De nieuwe zone 30-borden zijn voorlopig nog afgedekt.
Het nieuwe snelheidsplan van de stad Ninove is bedoeld om duidelijkheid te scheppen in het lappendeken aan snelheidsregimes in Ninove. Dat zegt het stadsbestuur.

Ruim een week geleden werd bekend dat zowat alle straten binnen de Ninoofse ring zone 30 worden. Daarop kwam er al heel wat reactie. De maatregel past in het nieuwe snelheidsplan van de stad, waarbij Ninove wordt ingedeeld in snelheidszones. Het centrum van de stad en de dorpskernen, woonwijken en schoolomgevingen worden zone 30. Andere gemeentewegen worden 50 km per uur en op gewestwegen geldt een regime van 70 km per uur.

Het stadsbestuur noemt de veralgemening van de zone 30 in de binnenstad nu een goed voorbeeld van hoe het bestuur duidelijkheid wil scheppen in het lappendeken aan snelheidsregimes in Ninove. “Leg de schoolomgevingen in de binnenstad naast de bestaande zones 30 rond de handelskern en je zit met een voortdurende wisseling van snelheidsregimes. De nieuwe regeling maakt komaf met die onduidelijkheid”, aldus schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen-Groen). 

“Met de invoering van de zone 30 willen we het aantal ongevallen laten dalen, maar ook de ernst van de ongevallen met voetgangers of fietsers inperken.” Het stadsbestuur benadrukt dat voetgangers in een zone 30 géén voorrang hebben en dat het belangrijk is om steeds oogcontact te maken met de bestuurder. Vanaf maandag 20 mei gaat de snelheidsbeperking in het stadscentrum en de wijk Hof Ter Duyst in. Nadien zijn de deelgemeenten stelselmatig aan de beurt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob(Robert) Bruyland

    De fietsers gaan serieus botsen met het achterste van de voertuigen.Op zich geen slecht idee maar waar is er op grondgebieb ninove één fietspad,de naam waardig. als er al een is,is het een zelfmoordstrookje of een sugestiefietspad waar de gebruikers denken dat ze voorrang hebben op alles wat beweegt.

  • Père Nod

    Nota voor de redactie: Samen-Groen bestaat niet als partij. De partij noemt gewoon Samen. Het zou dat ook correcter zijn om er dan ook zo naar te verwijzen. Ze vormen 1 ondeelbare fractie in de gemeenteraad. Wat betreft de zonde 30 hoop ik alleen maar dat er voldoende personeel en toezicht zal zijn om de maatregel af te dwingen, zowel voor snellere fietsers en bromfietsen als voor andere voertuigen. Anders blijft het een nutteloze maatregel.