Pv opgemaakt voor stemmer die agressief reageert op bijzitter met hoofddoek

Na 14 uur, als de stembureaus normaal dichtgingen, stond er nog een rij wachtenden aan stembureau 22 in de wijk Groeneweg.
Claudia Van den Houte Na 14 uur, als de stembureaus normaal dichtgingen, stond er nog een rij wachtenden aan stembureau 22 in de wijk Groeneweg.
Er werd een proces-verbaal opgemaakt naar aanleiding van een incident in een stembureau afgelopen zondag.

In stembureau 22, één van de stembureaus in de basisschool in wijk Groeneweg, ontstond er heibel. Eén van de bijzitters droeg een hoofddoek, wat niet naar de zin zou geweest zijn van één van de stemmers. Die zou daarop agressief gereageerd hebben en zijn oproepingsbrief naar de voorzitster hebben gegooid. De politie bevestigt het incident en laat weten dat er een pv is opgemaakt. “Het zal verder worden behandeld door de vrederechter. Verder zijn er geen incidenten geweest”, aldus korpschef Philippe De Cock.
40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilde Mestdagh

  Ik vraag me af hoeveel er hier hun zeg doen ....en toch rechts hebben gekozen

 • Luc Vancraeynest

  Spijtig voorval, maar indertijd moesten we in stemlokaal alle religieuze symbolen verwijderen, alsook de groene planten op de vensterbanken. Ik mocht zelfs al lachend niet zeggen: stem voor de goeie...

 • Dirk Van Ranst

  @Patrick Van Lersberghe, ik deel volledig dezelfde mening. Indien ik correct behandeld wordt, doet het er niet toe of dit door Iemand met een pet of hoofddoek is.

 • Peter Janssens

  Hier heb ik nu persoonlijk géén probleem mee. Dat is niet iemand die voor de gemeente werkt hé, dat is iemand die haar burgerplicht doet. Als ik daar in mijn sandalen met witte sokken wil zitten is dat mijn zaak, niet de uwe. Voor dit geval is dat net het zelfde.

 • Peter Vandebeek

  In stembureau 11 Ninove hiermee geen enkel probleem gehad, is ook voor niks nodig. Leven en laten leven. Dat er ergens ene paljas daarover valt zegt genoeg over die ene.