Pollarewijk krijgt extra parking en vernieuwde sociale woningen

Een voorbeeld van hoe de nieuwe woningen in de Pollarewijk eruit zullen zien.
Foto 2DVW Architecten / repro CVHN Een voorbeeld van hoe de nieuwe woningen in de Pollarewijk eruit zullen zien.
Het stadsbestuur heeft een overeenkomst afgesloten met de sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn om extra parkeerplaatsen te creëren in de Pollarewijk.

"Er komen sociale appartementen bij, maar hierdoor kunnen we ook de parkeerdruk opvangen als er verschillende activiteiten zijn in de wijk", zegt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). "Er is hier immers een sporthal, beachvolley, kaatsterrein, academie en kinderopvang. De stad zal extra parkeerplaatsen aanleggen aan de sporthal. Er komt een tweede parking in het midden van de wijk, een gedeelde investering van de stad en Ninove Welzijn. Die tweede parking is tijdelijk, omdat op termijn heel het openbaar domein heraangelegd zal worden. Er komen in totaal 41 extra parkeerplaatsen (tot 56 volgens Ninove Welzijn-voorzitter Stijn Vermassen, red.) die zowel door bewoners als door mensen die activiteiten bijwonen gebruikt kunnen worden."

Belastingbetaler

Oppositiepartij N-VA kaart aan dat Ninove Welzijn zoals iedereen verplicht is om bij de bouw van woningen of appartementen parkeerplaatsen te voorzien en dat de belastingbetaler opdraait voor de financiële tussenkomst van de stad. "De wijk is dringend aan vernieuwing toe om verloedering tegen te gaan en een sociale huisvestingsmaatschappij is niet te vergelijken met een privéontwikkelaar, want zij heeft een sociaal doel", repliceert De Jonge. Ninove Welzijn bouwde in de Pollarewijk in de jaren 30 en 50 214 eengezinswoningen. Ze behoudt en renoveert 43 oude sociale huurwoningen, verkoopt er 24 en sloopt de resterende 55. In de plaats van de gesloopte woningen bouwt NW er 92 nieuwe, 16 sociale koopwoningen en 76 huurwoningen. De nieuwe wijk zal 251 woningen tellen, 37 meer dan oorspronkelijk, met 175 eengezinswoningen en 76 duplexappartementen. Een mix van wonen onder de noemer 'Levenslang Wonen in de Wijk'. Ninove Welzijn hoopt volgend jaar te starten met de werken. (CVHN)