Politie treft 30 kadavers aan

EIGENAAR HAD VERBOD OM NOG DIEREN TE HOUDEN

Op dit terrein vonden de dierenorganisaties en de politie tientallen kadavers.
repro Claudia Van den Houte Op dit terrein vonden de dierenorganisaties en de politie tientallen kadavers.
Op een terrein in Voorde troffen dierenorganisaties en politie dertig kadavers van schapen aan. Nochtans had de eigenaar een verbod om nog dieren te houden. Een hond, een schaap, enkele barbaries en kippen konden nog gered worden.

De Ark van Pollare, een asiel voor weidedieren en neerhofdieren, en Dierenbescherming Groot-Ninove, het dierenasiel in Denderwindeke, werden gisteren rond 15.30 uur opgeroepen om verwaarloosde dieren in beslag te nemen. Ze werden bijgestaan door Dierenwelzijn Vlaanderen en de lokale politie. Wat ze op het groot domein in Voorde aantroffen, was echter schrijnend. Over het hele terrein vonden ze meer dan dertig kadavers van schapen. "Het was een van de zwaarste dagen uit het bestaan van de Ark", vertelt Hans Lenvain van de Ark van Pollare.

Deze hond overleefde de verwaarlozing wel.
repro Claudia Van den Houte Deze hond overleefde de verwaarlozing wel.

Overleefd

"We hadden eerder op de dag al ergens anders dieren in beslag genomen, maar dit sloeg alles. We konden nog één schaap redden en ook een hond, die aan een touw vastgebonden lag in zijn eigen vuil en nu in het dierenasiel van Denderwindeke verblijft, enkele barberies en wat kippen hebben de verwaarlozing overleefd. We hebben al veel gezien, maar dit tart alle verbeelding. Je snapt niet dat mensen hun dieren zo kunnen behandelen."

Dertig schapen stierven door ondervoeding.
repro Claudia Van den Houte Dertig schapen stierven door ondervoeding.

Verbod

De dieren kwamen vermoedelijk om door ondervoeding. De eigenaar van de dieren zou niet aan zijn proefstuk toe zijn. De man zou zelfs een verbod hebben gehad om nog dieren te houden. Ondanks alle ellende die hij gisteren zag, ziet Lenvain toch nog een positieve noot. "De samenwerking tussen de Ark en het dierenasiel in Denderwindeke is echt speciaal, we zijn blij dat zij er ook waren en we konden ondanks alles toch een mooie hond redden."