Plastic scherven en andere afval in stadspark na zomerse festiviteiten

Sam Gooris op de parkconcerten in Ninove.
Claudia Van den Houte Sam Gooris op de parkconcerten in Ninove.
In het stadspark werd er de voorbije dagen nog heel wat afval gevonden dat afkomstig is van de verschillende activiteiten die er deze zomer plaatsvonden.

De Ninoofse Zwerfvuiljagers vulden een zak van zestig liter vol afval uit het park. “Honderden opengesneden bindstrips, doppen van plastiek flesjes, drinkbekers, rietjes... Maar het ergste is dat de weide ligt bezaaid met duizenden kleine stukjes scherpe plastiek van kapot getrapte drinkbekers. Ik ben eraan begonnen om dat klein spul op te ruimen, maar zag algauw het hopeloze hiervan in”, klinkt het. Het stadspark is voortaan een ‘no go-zone’ voor de zwerfvuiljagers.

Maspoe, de vereniging die de parkconcerten organiseert, doet telkens een beroep op verenigingen om na elk parkconcert de weide op te ruimen. De vereniging houdt nu zelf extra opruimbeurten. De plastic scherven komen van plastic wegwerpbekertjes, die volgend jaar verdwijnen. Festivals moeten vanaf 1 januari overschakelen op herbruikbare bekers.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Dat komt er van als je geen vuilbakken zet.