Petitie voor nieuw dierenasiel in Ninove nadat provincie vergunning weigert

De online petitie voor een nieuw dierenasiel in Ninove.
rv De online petitie voor een nieuw dierenasiel in Ninove.
Er is een petitie gestart voor de bouw van een nieuw dierenasiel in Ninove. Die werd opgestart nadat de provincie Oost-Vlaanderen de vergunning voor een nieuwbouw vernietigde.

Gisteren schreven we dat de uitbaters van het Dierenasiel Ninove een vergunning hadden gekregen van de stad Ninove voor de bouw van een nieuw dierenasiel op dezelfde locatie in Denderwindeke, maar dat de provincie Oost-Vlaanderen die vergunning heeft vernietigd nadat twee buurtbewoners in beroep gingen. De provincie stelt dat de bouw van het dierenasiel niet het algemeen belang dient en dat het asiel zonevreemd ligt. Ze volgt daarmee de klacht die twee buurtbewoners van het asiel hadden ingediend. Het asiel dateert al van 1980 en de infrastructuur is erg verouderd en te klein geworden. Door de klacht van de buren is het zelfs mogelijk dat het asiel moet sluiten.

Nu hebben sympathisanten een petitie gestart voor de bouw van een nieuw dierenasiel. De petitie is gericht aan waarnemend gouverneur Didier Detollenaere en zijn kabinetchef Steven De Smet. Donderdagmiddag, nog geen dag na de start, hadden al meer dan 3.500 mensen de petitie getekend.

De petitie is te vinden via deze link
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Een dierenasiel is een gevolg van een probleem,gebruik je geld om het probleem op te lossen,dat zal goedkoper zijn dan een nieuw asiel.