Oudste Ninovieter (106) overleden

Orpha Cieters.
Foto CVHN Orpha Cieters.

Orpha Cieters, de oudste Ninovieter, is afgelopen zaterdag op 106-jarige leeftijd overleden in rusthuis Klateringen, waar ze al zes jaar verbleef. Ze was al veertig jaar weduwe en laat een zoon, een kleindochter, drie achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen na.


"Ik heb heel mijn leven hard gewerkt", verklaarde Orpha haar hoge leeftijd een aantal maanden geleden nog. "Zo heb ik een café opengehouden in Brussel en heb ik onder andere nog in een hotel en restaurants gewerkt."


Voor haar verblijf in Klateringen woonde Orpha in Denderwindeke. Ze werd geboren in Zandbergen, in een gezin met acht kinderen. "Op 14-jarige leeftijd moest ze haar geboortedorp verlaten om te gaan werken in Brussel", vertelde haar zoon René Leempoel in januari tijdens het verjaardagsfeest. "Daar heeft ze in verschillende sectoren hard gewerkt. Ze is altijd actief gebleven, kwam graag onder de mensen en zorgde goed voor haar familie en voor iedereen. Haar idool was Eddy Wally, die ze af en toe aan zijn marktkraam in Blankenberge ging bezoeken toen ze er op vakantie was." De plechtige uitvaartdienst vindt nu zaterdag om 10.15 uur plaats in de aula van het rouwcentrum De Deyn in de Denderstraat 4.


Johanna Van den Abeele (104) is nu de oudste inwoner van Ninove. (CVHN)