Exclusief voor abonnees

Ouders van Glenn, die uit het leven stapte na cyberpesten, organiseren wandeling: “Als we één kind kunnen helpen, is onze missie al geslaagd”

Jan De Cooman en Sandra Spitaels, de ouders van Glenn, tijdens ‘Walk for Glenn 2.0'.
Claudia Van den Houte Jan De Cooman en Sandra Spitaels, de ouders van Glenn, tijdens ‘Walk for Glenn 2.0'.
De ouders en familie van Glenn De Cooman uit Appelterre hebben voor de tweede keer een ‘Walk for Glenn’ georganiseerd. De jongen stapte op vijftienjarige leeftijd uit het leven nadat hij slachtoffer was geworden van cyberpesten. Met ‘Walk for Glenn’ willen zijn ouders de herinnering aan hun zoon levend houden en de strijd tegen cyberpesten opvoeren. “We missen hem enorm, in alles wat we doen.”

Glenn stapte op 12 juni 2017 uit het leven nadat er een naaktfoto van hem was verspreid via Instagram. Toen bleek ook dat de jongen al langer gepest werd. Glenn had zijn ouders niets verteld over de pesterijen. Zijn dood was een verschrikkelijke klap voor zijn ouders, familie en vrienden. Nog datzelfde jaar in december, op de dag dat Glenn zestien zou geworden zijn, organiseerden ze een ‘Sweet Sixteen’ voor Glenn. De opbrengst daarvan ging naar AWEL, de vroegere kinder- en jongerentelefoon, die zich inzet voor jongeren. Met de actie wilden ze andere jongeren die het slachtoffer zijn van pesterijen aanmoedigen om hulp te zoeken.

We missen Glenn in alles. Als ik bijvoorbeeld in de winkel sta en zijn favoriete koekjes zie, die ik altijd in zijn boekentas stopte. Of ik zie een vriend van hem, die ineens een stuk is gegroeid. Dan vraag ik me af of hij er ook zo zou hebben uitgezien

Mama Sandra

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vander Putten

    Sterkte,beste ouders. Vreselijk dat zelfs “virtueel” pesten moet lijden tot de dood van een kind. Mooi iniatief en hopelijk beseffen de pesters op een dag de vreselijke gevolgen van hun daden...