Ook mindervaliden mogen voortaan maar half uur parkeren op shop&go-plaats

De shop & go-zones in het centrum deden de parkeerdruk al verminderen.
Claudia Van den Houte De shop & go-zones in het centrum deden de parkeerdruk al verminderen.
Houders van een parkeerkaart voor mindervaliden mogen voortaan niet meer onbeperkt op een shop&go-plaats staan.

Doordat er onduidelijkheid was in de verschillende reglementen, mochten houders van een gehandicaptenkaart in principe ook op shop&go-plaatsen onbeperkt parkeren. Tijdens de jongste gemeenteraad werd het retributiereglement aangepast, zodat voortaan ook mensen met een gehandicaptenkaart maximaal dertig minuten op een shop&go-plaats geparkeerd mogen staan. Mindervaliden mogen met hun speciale kaart hun voertuig wel gratis en zonder beperking van duur op alle andere parkeerplaatsen parkeren, behalve dus op de parkeerplaatsen in de afgebakende shop & go-zones. Mindervaliden die vóór de aanpassing van het reglement een parkeerretributie kregen op een shop&go-plaats, kunnen hun geld terugvragen.

Bij de aanpassing van het retributiereglement vroeg gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) ook om de eerste aanmaning (1,50 euro) gratis te maken. Het stadsbestuur wil eerst checken of dit niet in strijd is met de samenwerkingsovereenkomst met parkeerbedrijf OPC. Indien dat wel het geval zou zijn, zal de meerderheid bekijken om die overeenkomst te herzien. “We zijn het voorstel inhoudelijk zeker genegen”, aldus schepen van Financiën Katie Coppens (Samen/sp.a).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.