Ontwerp voor nieuw jeugdhuis klaar

Bij het ontwerp van het jeugdhuis wordt erop gelet dat de buurt zoveel mogelijk overlast bespaard blijft.
Foto Claudia Van den Houte Bij het ontwerp van het jeugdhuis wordt erop gelet dat de buurt zoveel mogelijk overlast bespaard blijft.
Het ontwerp voor een nieuw jeugdhuis in Ninove, nabij het stadspark en voetgangersbrug 't Oeverstekske aan de Dender, is klaar.

"Het wordt een polyvalent gebouw", vertelt schepen van Jeugd Lieven Meert (sp.a). "Het zal onder meer een café, een studiezaal en een plaats voor muziekgroepen om te repeteren bevatten. Er komt een groen dak en een groene wand. De ingang zal zich aan de kant van 't Oeverstekske bevinden. Er wordt ook een verhoogd terras aangelegd in de richting van het skateterrein, er komt een grote fietsenstalling en langs de kant van de bewoning komt er een blinde muur - een grote wand die bijvoorbeeld met een kunstproject kan worden ingekleed - dat het geluid richting stadspark stuurt. Er werd bij het ontwerp gekeken om de hinder voor buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken. Het moet vooral een gezellig jeugdhuis worden voor alle jongeren", gaat Meert verder. "Een jeugdwerker zal er mee voor zorgen dat het niet enkel een café is, maar dat er ook een jeugdwerking is. De bouwaanvraag is binnen. We hopen dit jaar nog te starten met de bouw, zodat het jeugdhuis tegen midden volgend jaar klaar is." (CVHN)