OLV-ziekenhuis bekijkt naast OCMW-site mogelijk ook andere locaties voor eventuele verhuizing binnen Ninove

Het huidige OLV-ziekenhuis in de Biezenstraat in Ninove.
Claudia Van den Houte Het huidige OLV-ziekenhuis in de Biezenstraat in Ninove.
Het OLV-ziekenhuis verhuist mogelijk naar een andere locatie binnen Ninove. De OCMW-site blijft nog steeds een optie, maar er kan ook uitgekeken worden naar een locatie buiten het centrum. Indien de huidige locatie behouden blijft, zal er een nieuwbouw komen.

Afgelopen zomer heerste er op sociale media ongerustheid over het OLV-ziekenhuis. Er werd gevreesd dat het ziekenhuis uit Ninove zou verdwijnen. Toen al stelde het OLV dat het ziekenhuis zeker de eerstvolgende jaren in Ninove blijft. Dat werd woensdag tijdens een overleg met het stadsbestuur nog eens bevestigd. Op lange termijn liep er wel een haalbaarheidsstudie naar de OCMW-site als mogelijke nieuwe locatie voor het ziekenhuis in Ninove. Nu is het ziekenhuis gevestigd in de Biezenstraat, maar gezien de hoge onderhoudskosten en de ruimtelijke beperkingen van het huidige gebouw op midden- en lange termijn, werd er nagedacht over een herlokalisatie.

Bij een verhuizing naar de OCMW-site zou er echter een ondergrondse parking nodig zijn, maar die is zeer duur. "Daarom pint men zich niet langer vast op één locatie", vertelt schepen Alain Triest (Open Vld). "De kans bestaat dat men het ziekenhuis niet meer in het centrum gaat bouwen, maar in de periferie van Ninove. Bijvoorbeeld langs een gewestweg, want men bekijkt ook de aanrijroute. We hebben als stad tijdens het overleg het belang van de ziekenhuispost in Ninove onderstreept en hebben voorgesteld om in Ninove een spoeddienst te organiseren. Alle opties liggen nog open: er kan een nieuwbouw komen op de huidige locatie - al kan een onderliggende beek wel voor problemen zorgen -, op de OCMW-site of op een andere locatie buiten het centrum." 

Minister Maggie De Block heeft beslist dat de meer dan 100 Belgische ziekenhuizen moeten toetreden tot 25 klinische ziekenhuisnetwerken voor een aaneengesloten zorggebied. Het zal dus het toekomstige ziekenhuisnetwerk zijn waartoe het OLV zal behoren, dat zal moeten beslissen, samen met het nieuwe stadsbestuur.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emi De graeve

    hopelijk wordt er aan de bereikbaarheid gedacht van mensen die op het openbaar vervoer of op de fiets :-) aangewezen zijn.