Ninovieter met topsportstatuut riskeert drie maanden cel voor druggebruik

Illustratiebeeld - De jongeman werd op heterdaad betrapt nadat hij ketamine had genomen.
shutterstock Illustratiebeeld - De jongeman werd op heterdaad betrapt nadat hij ketamine had genomen.
Een 23-jarige Ninovieter heeft zich in de correctionele rechtbank in Oudenaarde moeten verantwoorden voor het gebruik van de drug ketamine. De jongeman werd door de politie op heterdaad betrapt omdat hij zich verdacht gedroeg in een steegje.

“De restanten van het witte poeder waren nog zichtbaar onder zijn neus en dat terwijl hij nog maar zes maanden eerder voor andere drugsfeiten een opschorting van straf heeft gekregen”, zegt de procureur. Hij vordert voor de feiten een celstraf van drie maanden en een boete van achtduizend euro. De advocaat van de beklaagde, die zelf niet aanwezig was in de rechtbank, vraagt aan de rechter om mild te zijn. “Mijn cliënt heeft een topsportstatuut en hij weet dat hij alles op het spel heeft gezet. Hij heeft de drugs gekocht op een festival en heeft zich laten verleiden om het toch in te nemen.” De advocaat hoopt dat zijn cliënt na de opschorting en deze nieuwe dagvaarding wel wakker is geschud en vraagt een werkstraf met voorwaarden. De rechter zal op 29 april het vonnis uitspreken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • karl van dyck

    Misschien dat het daarom een,, TOPSPORTER '' is. Ketamine is een paardemiddel. De nieuwe Ben Johnson in wording.