Ninove-Welzijn verhuurt leegstaande woningen aan vzw die jongeren begeleidt om op eigen benen te staan

Stefan Vereecken (begeleider Levenslust vzw), Else De Wachter (directeur Levenslust vzw), Stijn Vermassen (voorzitter Ninove-Welzijn), Leentje Cornelis (directeur Ninove-Welzijn) en Patrick De Jonge (begeleider Levenslust vzw) in de Pollarewijk.
Claudia Van den Houte Stefan Vereecken (begeleider Levenslust vzw), Else De Wachter (directeur Levenslust vzw), Stijn Vermassen (voorzitter Ninove-Welzijn), Leentje Cornelis (directeur Ninove-Welzijn) en Patrick De Jonge (begeleider Levenslust vzw) in de Pollarewijk.
De sociale huisvestingsmaatschappij Ninove-Welzijn verhuurt momenteel drie woningen in de Pollarewijk tegen een verlaagde prijs aan jongeren die op eigen benen moeten staan en worden begeleid door de vzw Levenslust.

In de Pollarewijk - beter bekend als 'de blokken' - staan er momenteel woningen van Ninove-Welzijn leeg. Ze zullen over een paar jaar worden afgebroken en worden vervangen door nieuwbouw. Ninove Welzijn probeert haar woningen die leegstaan in afwachting van afbraak of renovatie tijdelijk te verhuren aan andere organisaties die dringend op zoek zijn naar huisvesting voor hun doelpubliek. Zo worden er sinds kort woningen in de Pollarewijk en in de wijk Eversem in Okegem tijdelijk verhuurd aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), Levenslust vzw en het Provinciaal Technisch Instituut (PTI). Levenslust vzw helpt jongeren die op termijn niet meer in een instelling, een thuismilieu of pleeggezin kunnen verblijven omwille van omstandigheden en die de stap willen of moeten zetten naar een vorm van autonoom wonen. De jongeren hebben dus hulp nodig om zich voor te bereiden op een leven 'op eigen benen', maar zijn daar alleen niet niet toe in staat.

Momenteel wonen er al vier jongeren via Levenslust vzw in drie woningen van Ninove Welzijn in de Pollarewijk. "We gaan regelmatig bij hen langs om hun noden te zien en een oplossing te zoeken. De jongeren wonen apart maar hebben steun aan elkaar", vertelt Stefan Vereecken, begeleider bij Levenslust vzw. "Het voordeel aan dit project is ook dat jongeren zo wat financiële reserve kunnen opbouwen, want als ze een instelling buiten komen, hebben ze niets", vervolgt Patrick De Jonge, een andere begeleider bij de vzw. "Dit laat hen toe om een toekomst op te bouwen", vult Vereecken aan. "Ze kunnen geld opzij zetten en sparen, zodat ze later de stap kunnen zetten naar de reguliere markt." 

"Ik huurde eerst een andere woning, maar de huurprijs daarvoor bedroeg 450 euro - de helft van mijn leefloon", vertelt één van de jongeren die sinds kort in zo'n woning woont en momenteel een opleiding voor kapster volgt. "Ik hield maar 8 euro meer over om eten te kopen. Nu betaal ik 250 euro huur." De jongeren zullen wellicht twee of drie jaar in de woningen kunnen wonen, tot wanneer ze worden afgebroken.

Stefan Vereecken (begeleider Levenslust vzw), Else De Wachter (directeur Levenslust vzw), Stijn Vermassen (voorzitter Ninove-Welzijn), Leentje Cornelis (directeur Ninove-Welzijn) en Patrick De Jonge (begeleider Levenslust vzw) in de Pollarewijk.
Claudia Van den Houte Stefan Vereecken (begeleider Levenslust vzw), Else De Wachter (directeur Levenslust vzw), Stijn Vermassen (voorzitter Ninove-Welzijn), Leentje Cornelis (directeur Ninove-Welzijn) en Patrick De Jonge (begeleider Levenslust vzw) in de Pollarewijk.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.