Nieuwe aanvraag voor herinrichting Brakelsesteenweg met oog op winkelcentrum

Een deel van de Brakelsesteenweg zou worden heraangelegd.
Claudia Van den Houte Een deel van de Brakelsesteenweg zou worden heraangelegd.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een nieuwe aanvraag ingediend om een deel van de Brakelsesteenweg (N8) opnieuw in te richten met twee keerlussen.

Er was eerder al een vergunning voor de herinrichting van de N8, maar de stad Ninove slaagde erin om die vergunning te laten vernietigen door in beroep te gaan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Door die vernietiging liep het geplande winkelcentrum ‘Ninouter’ langs de N8 in Outer minstens vertraging op, want zonder de wegenwerken kan Ninouter er niet komen. De stad strijdt al enkele jaren tegen het geplande winkelpark. Het vreest dat het winkelcentrum nog meer verkeersproblemen zal veroorzaken op de drukke steenweg. Met de wegenwerken wil AWV het verkeer op de Brakelsesteenweg net vlotter laten verlopen, in de aanloop naar het geplande winkelpark. 

“Ze beweren in regel te zijn met het vonnis van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. We zullen de nieuwe aanvraag grondig bestuderen om te zien of dat het geval is”, reageert schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen/Groen). Hij kan nog niet zeggen of de stad opnieuw stappen zal ondernemen tegen de aangevraagde vergunning. Wel bevestigt hij dat de stad tegen het geplande winkelcentrum gekant blijft. “In het bestuursakkoord staat dat alle juridische middelen zullen worden gebruikt om het project tegen te houden.”

Alvast één buurtbewoner, de uitbater van restaurant D’Eeterij langs de Brakelsesteenweg, kondigt aan bezwaar te zullen indienen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ilse weverbergh

  Dit SNAP ik echt NIET meer!!! De rotonde ging een enorme verbetering zijn voor de doorgang...Maar wij staan zelfs aan te schuiven op woensdagmiddag voor die fantastische rotonde MET rode lichten om vervolgens de brakelsesteenweg op te kruipen...En nu gaan ze er nog meer winkels op zetten. :-( Ze zouden beter eens komen kijken al die politiekers. Wij wonen hier wel e!!! Hiervoor moet je niet gestudeerd hebben om te zien dat dit te gek is. Maar het draait weer om 1 ding waarschijnlijk!

 • Jef Schollaert

  Dit wordt een floppingcenter De helft van de winkels staan leeg in ninove , men zou daar beter in investeren

 • Sammy Borgoo

  De herinrichting van de Albertlaan, Brakelsesteenweg en Elisabethlaan met de grote rotonde was al een grote flop van Agentschap Wegen en Verkeer met dagelijkse files als gevolg. Waarom denken ze dat het nu beter zal worden ?? !!!

 • Rene Dannau

  in Geraardsbergen staat het shoppingcenter al jaren halfleeg.