Nieuw Sociaal Huis met Huis van het Kind en tien sociale seniorenappartementen is klaar

Het nieuwe Sociaal Huis, aangebouwd tegen het bestaande gebouw De Cooman in de Burchtstraat, is afgewerkt.
Claudia Van den Houte Het nieuwe Sociaal Huis, aangebouwd tegen het bestaande gebouw De Cooman in de Burchtstraat, is afgewerkt.
Het nieuwe Sociaal Huis, dat werd aangebouwd tegen het bestaande gebouw De Cooman in de Burchtstraat, is klaar. 

Meer dan twee jaar geleden werd de eerste steen gelegd van het nieuwe gebouw, waarin alle sociale diensten van de stad en het OCMW worden ondergebracht. Naast de sociale diensten van het OCMW en het team sociale zaken - met onder meer integratie, ouderenzorg en alles rond gezondheid - zullen er ook enkele externe diensten worden ondergebracht, waaronder Leerpunt en het Agentschap Inburgering en Integratie. “We zullen ook trachten om alle diensten die één keer per maand naar Ninove komen, er onder te brengen, zoals de zitdag over pensioenen door de Federale Pensioendienst”, vertelt schepen voor Sociale Zaken Veerle Cosyns (Samen/CD&V).

Het Huis van het Kind krijgt een centrale vleugel op het gelijkvloers met partners als Kind en Gezin, de Lokale Kinderopvang en Reddie Teddy. Je zal er ook Speelodroom, een ruilwinkel en een ontmoetingsruimte vinden. Op de tweede en derde verdieping kwamen er tien sociale appartementen voor senioren van de sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek. De nieuwe bewoners krijgen een aangepast appartement met terras dat uitkijkt over het centrum van Ninove en de groene open ruimte voor het gebouw. Op 1 augustus zullen de nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen in de appartementen.

De sociale diensten van de stad en het OCMW verhuizen in de loop van de zomer. Ten laatste tegen begin september zullen ze hun intrek hebben genomen in het nieuwe gebouw. “Het zal een grote verbetering zijn voor de Ninovieters, die nu voor de externe diensten soms op verschillende plaatsen moeten zijn. Binnenkort zullen ze op één locatie terechtkunnen voor elke sociale vraag”, aldus Cosyns.