Nationale test van alarmeringssysteem BE-Alert voor noodsituaties

Be-Alert
VDS Be-Alert
Ninove, Haaltert en Denderleeuw nemen op donderdag 3 oktober deel aan de nationale test van BE-Alert, het waarschuwingssysteem voor noodsituaties.

BE-Alert stelt burgers via sms, e-mail of telefoon op de hoogte bij noodsituaties, zoals een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking. Op 3 oktober zullen onder meer Ninove, Haaltert en Denderleeuw dit systeem testen. Elke gemeente zal een sms-bericht sturen naar iedereen die op een adres van die gemeente ingeschreven is.

Door BE-Alert te testen, kunnen de gemeenten de procedures inoefenen. Bovendien willen ze hiermee hun inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Inschrijven voor de test kan via www.be-alert.be/nl/schrijf-je.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Met de ramp van Tjernobil werden we niet ingelicht , met de ramp in Fr van gisteren werd ook niets doorgegeven, dat zal nu niet veranderen.Op zich wel een goed initiatief , maar het mag niet uitdraaien op een gevoel van veiligheid.Wat ga je doorsturen en wat niet en wie gaat dat bepalen,de ondemacratisch verkozenen,die er nu aanzitten?

  • Bob(Robert) Bruyland

    Ik heb me niet ingeschreven,80% vd tijd heb ik geen ontvangt in de Rijstraat.