Na het wegdek sneuvelen ook bomen door de hitte in Ninove

De bomen kwamen op de Aalstersesteenweg terecht en versperden een groot deel van de weg.
RV De bomen kwamen op de Aalstersesteenweg terecht en versperden een groot deel van de weg.
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert een spoedherstelling uit op de Aalstersesteenweg (N405) in Ninove. Door de warmte ontstond er gisteren schade aan het wegdek, waardoor een drietal betonplaten moet worden vervangen. Kort voor 13 uur vanmiddag vielen ook nog eens twee bomen langs de weg omver van de hitte. De bomen kwamen op de baan terecht en versperden beide rijstroken bijna volledig. 

Op de steenweg kwam gisteren een betonplaat omhoog door de hitte. De politie kwam ter plaatse en er werd de nodige signalisatie aangebracht. Omwille van de werken die nu moeten gebeuren - en de uithardingstermijn van het beton - zal er gedurende drie weken beurtelings verkeer gelden ter hoogte van de werfzone. De aannemer start vandaag nog met de opbraak van de beschadigde platen. Daarna, van zodra de temperaturen dalen, vernieuwt hij de platen. Gedurende de werken blijft verkeer langs de werfzone steeds mogelijk.

De bomen zijn vermoedelijk omgevallen door de droogte en de hoge temperaturen. De boom zou ook op een auto terechtgekomen zijn, maar de schade bleef relatief beperkt. De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan weer vrij te maken. Het verkeer ondervond wel enige hinder. 

Gisteren kwam ook het wegdek al omhoog door de hitte.
Claudia Van den Houte Gisteren kwam ook het wegdek al omhoog door de hitte.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lotte Mertens

    Je zal hier maar overrijden met je nieuwe auto.

  • jos hurkmans

    Typisch belgisch geklungel In andere landen ook snikheet,maar nergens problemen