Moord op Nadia Bonnewyn gereconstrueerd

ADVOCAAT ZIET DADER GOED MEEWERKEN EN EXTRA OPHELDERING IN ZAAK

Tientallen schermen van de Civiele Bescherming van Liedekerke moesten er gisteren in Denderwindeke voor zorgen dat niemand een blik op de reconstructie van de moord op Nadia Bonnewyn kon werpen. De 55-jarige vrouw werd afgelopen zomer door haar vriend doodgeschoten na een zoveelste ruzie. Volgens de advocaat van dader Rudy V.C. zorgde de goede medewerking van zijn cliënt voor extra opheldering. Toch is nog niet alles duidelijk voor de onderzoekers.

De woning van de vermoorde Nadia Bonnewyn (55) en haar al even oude moordenaar Rudy V.C. langs de Edingsesteenweg was gisteren het toneel voor de reconstructie van wat er zich op 1 augustus dit jaar afspeelde. Politie en parket onderzochten er samen met de dader de omstandigheden van de moord op Bonnewyn. Om de reconstructie zo realistisch mogelijk te houden werd ook het moordwapen naar het huis gebracht.

Een parketmedewerker, vergezeld door persmagistraat Caroline Jonckers, droeg het wapen naar de woning kort voor de moordenaar werd voorgereden. Niet alleen het echte wapen, maar ook een houten dummy werd naar de woonst van Bonnewyn gebracht. Tijdens de reconstructie werd Nadia Bonnewyn voorgesteld door een witte pop.

Twee uur

Kort voor 13 uur werd moordenaar Rudy V.C. aan de woning afgezet. De man zat geboeid in een anonieme wagen en werd afgeschermd door enkele rechercheurs. Kort daarna werd het verdere onderzoek naar de moord op Bonnewyn gestart. Tijdens de reconstructie werd de deur van de garage en de voordeur meerdere keren geopend. Ook een rolluik werd omhoog gehaald. Dik twee uur later werd het onderzoek afgerond. Moordenaar Rudy V.C. keerde daarop terug naar de gevangenis van Dendermonde. Zijn advocaat, Bart Van Baeveghem, is tevreden over de reconstructie. "Mijn cliënt heeft goed meegewerkt. We hebben nu een betere kijk op wat er zich die avond heeft afgespeeld in Denderwindeke. Hij toont enorm veel spijt van zijn daden", klonk het. Kris Luyckx, de advocaat van de nabestaanden wenste geen commentaar te geven.

Zoveelste ruzie

De 55-jarige Rudy V.C. vermoordde zijn vriendin tijdens de avond van 1 augustus dit jaar. Rond 19.30 uur joeg hij vanop een binnenkoer een kogel door haar hoofd. Nadia Bonnewyn stond op dat moment aan het venster op het eerste verdiep. Ze had haar vriend, die onder invloed van alcohol was, buitengesloten na een zoveelste ruzie. Die bleek achteraf om een pakje sigaretten te gaan. Kort voor de moord telefoneerde de dader nog met de moeder van zijn slachtoffer. "Ik maak ze kapot", zei hij toen. Niet veel later belde hij de vrouw opnieuw, om te melden dat 'het gebeurd was' . Aan de politie verklaarde de moordenaar dat hij enkel een schot in de lucht loste. Over de telefoontjes herinnert de moordenaar zich niets.

Het parket gebruikt een pop in de rol van het slachtoffer.
Tim Van Damme Het parket gebruikt een pop in de rol van het slachtoffer.
Rudy V.C. (rode cirkel) wordt na de reconstructie onder een deken verborgen voor het publiek.
Mozkito Rudy V.C. (rode cirkel) wordt na de reconstructie onder een deken verborgen voor het publiek.
De woning aan de Edingsesteenweg werd hermetisch afgesloten voor pottekijkers.
Tim Van Damme De woning aan de Edingsesteenweg werd hermetisch afgesloten voor pottekijkers.