Meerbekenaren stellen nieuw boek ‘Het Meerbeke van toendertijd’ voor

Frans Michiels en Robert Smet met het boek 'Het Meerbeke van toendertijd'.
Claudia Van den Houte Frans Michiels en Robert Smet met het boek 'Het Meerbeke van toendertijd'.
Frans Michiels heeft zijn boek ‘Het Meerbeke van toendertijd’ officieel voorgesteld in café Moesj in Meerbeke.

Eerder was al bekend dat Frans Michiels, geboren en getogen Meerbekenaar, een boek had geschreven over Meerbeke vanaf de Tweede Wereldoorlog tot begin jaren tachtig. In het boek komen verhalen aan bod over bijzondere Meerbekenaren - zoals ‘de lodden’ -, gebeurtenissen, feesten, oude gebouwen en het leven in die tijd in Meerbeke. Het boek is nu verkrijgbaar in café Moesj. In dat café stelde Frans het boek officieel voor, samen met Robert Smet, die er ook aan meewerkte. Wie vooraf had ingetekend op het boek, kon het daar gaan afhalen. 

Er gingen al zo’n 375 exemplaren van het boek de deur uit. “We hadden gerekend op 250, maar er hebben meer dan 300 mensen vooraf ingetekend”, vertelt Frans. “We zijn dus heel tevreden. Er werden in totaal 450 exemplaren gedrukt. Met 250 verkochte exemplaren geraken we al uit de kosten, de rest van de opbrengst gaat naar carnavalsgroep De Moesjkes en naar het uitvergroten van een 20-tal pentekeningen, foto’s en postkaarten van Meerbeke uit het boek die opgehangen zullen worden in Trefcentrum De Linde.”

Frans Michiels en Robert Smet met het boek 'Het Meerbeke van toendertijd'.
Claudia Van den Houte Frans Michiels en Robert Smet met het boek 'Het Meerbeke van toendertijd'.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Remilla VAN VAERENBERGH

    Prachtig werk!! aan beiden een grote dank!!