Man die elf jaar geleden vrouw doodreed opnieuw veroordeeld

Een 36-jarige man uit Denderleeuw is op de politierechtbank veroordeeld voor een ongeval in dronken toestand. De man botste op 27 mei vorig jaar in Ninove met 2,66 promille alcohol in het bloed tegen een ander voertuig. In 2005 werd hij al eens veroordeeld nadat hij een voetgangster had omver gereden.

Het duurde niet lang vooraleer de verbalisanten de vluchtende Wesley D.C. konden staande houden. Een ademtest verklapte een alcoholgehalte van 2,66 promille. Elf jaar geleden verscheen D.C. na een dodelijk ongeval ook al eens voor de politierechter.


Op 18 november 2005 maaide hij in Denderleeuw een vrouw van het voetpad. De toen 25-jarige D.C. pleegde daarop vluchtmisdrijf. Het was zijn bijrijder die hem pas na enkele honderden meters kon overtuigen om terug te keren. De 41-jarige Elke De Staebele, die op dat moment zoals elke dag te voet naar haar ouderlijke woning wandelde, stierf ter plaatse bij het ongeval. Na een alcoholcontrole bleek D.C. eveneens een hoge concentratie aan alcohol in het bloed te hebben.

Werkstraf

"Uw heeft uw lesje blijkbaar nog niet geleerd. U bent al veroordeeld voor een dodelijk ongeval in dronken toestand en nu kruipt u opnieuw dronken achter het stuur", klonk het. Ondanks de zijn zware feiten in het verleden en zijn hoog alcoholgehalte was de politierechter mild. Vermoedelijk omdat de man zijn probleem inzag en zijn wagen ondertussen van de hand heeft gedaan.


Hij kreeg een werkstraf van zestig uren en drie maanden rijverbod. De rechtbank legde hem medische en psychologische proeven op. (TVDN)