Lezing over Zonnekoning Lodewijk XIV na vondsten op Doorn Noord

Een schilderij van de Franse koning Louis XIV.
AFP Een schilderij van de Franse koning Louis XIV.
Frankrijkkenner Johan Op de Beeck geeft op woensdag 12 juni een lezing over Lodewijk XIV, ook gekend als de Zonnekoning.

De lezing komt er nadat er tijdens de opgravingen op het toekomstige bedrijventerrein Doorn Noord onder meer vondsten werden gedaan uit de Negenjarige Oorlog. Louis XIV lag aan de basis van die oorlog. Lodewijk XIV (1638-1715) was amper vijf jaar oud toen hij koning van Frankrijk werd en zou dat 72 jaar lang blijven. De uitvinder van het absolutisme vormde het feodale Frankrijk om tot de machtigste natie van Europa. Zijn leven was een wervelwind van intriges, minnaressen, mysteries, vele oorlogen en fenomenale kunst- en bouwprojecten, zoals het kasteel van Versailles. Johan Op de Beeck vertelt het intrigerende en inspirerende levensverhaal van een van de belangrijkste en kleurrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis.

De lezing vindt plaats op woensdag 12 juni om 20 uur in cc De Plomblom (vergaderlokaal eerste verdieping, ingang langs Edmond de Deynstraat). De toegang bedraagt 5 euro. Reserveren via cultuur@ninove.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.