Krantenbezorger bezwijkt tijdens ronde

De brandweer plaatste een tent over het lichaam van het slachtoffer.
Foto Tim Van Damme De brandweer plaatste een tent over het lichaam van het slachtoffer.
Een krantenbezorger uit Liedekerke is gisterochtend bezweken tijdens zijn wekelijkse ronde. De man bracht reclamefolders rond in Ninove. Tijdens de bedeling werd het slachtoffer onwel. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

Gisterochtend rond 11 uur sloeg het noodlot toe bij krantenbezorger R.V.S. uit Liedekerke. De 56-jarige zelfstandige krantenbezorger die in opdracht van MyShopi de editie van 'Deze Week' (de vroegere Streekkrant red.) bedeelde, had nog slechts enkele kranten te verdelen toen hij onwel werd achter het stuur van zijn rode bestelwagen. Zijn vrouw, die naast hem zat, kon de auto op Hemelrijk tot stilstand brengen en om hulp roepen. Verschillende buurtbewoners snelden te hulp en haalden het slachtoffer op vraag van de hulpdiensten uit zijn wagen. "Op de dienst 112 vroeg men ons om hem plat op de grond te leggen. Toen we hem uit de auto haalden, ademde hij niet meer. Ook van een pols was er geen sprake meer. In afwachting van een ambulance en een MUG-team zijn we overgegaan tot reanimatie," klinkt het bij één van de bewoners.


Het toegesnelde medisch personeel ontfermde zich met man en macht over de krantenverdeler, maar na lange tijd reanimeren kon enkel nog het overlijden van de man worden vastgesteld. De vrouw van het slachtoffer verwittigde haar schoonbroer die meteen ter plaatse kwam om haar op te vangen. Bij MyShopi was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar. (FEL/TVDN)