Kleuterjuf De Lettertuin in de boeien geslagen

Agent Dorien sloeg juf Sandra (midden) in de boeien en dat vonden de kleuters - met zelfgemaakte politiepetten op - enorm grappig.
Foto Mozkito Agent Dorien sloeg juf Sandra (midden) in de boeien en dat vonden de kleuters - met zelfgemaakte politiepetten op - enorm grappig.

Een kleuterjuf van stedelijke basisschool De Lettertuin in de boeien: het is geen alledaags zicht. Toch wisten de kleuters het spektakel wel te smaken toen agente Dorien hun juf even arresteerde. Ter gelegenheid van een werkweek rond de lokale politie mochten de kleuters gisteren kennismaken met het beroep van agent. Daarbij werd juf Sandra even in de boeien geslagen. "Een rare ervaring. Die boeien zitten enorm strak en doen pijn", zei de juf, die snel weer vrijgelaten werd, achteraf.


Niet alleen de handboeien kwamen aan bod tijdens het bezoek. De kinderen kregen onder andere ook uitleg over de kogelwerende vest, de walkie-talkie, de wapenstok en het busje pepperspray. Als kers op de taart mochten de kleuters allemaal in de politiewagen zitten en de sirene laten loeien. "Vorige week gingen we bij de brandweer op bezoek en wou iedereen brandweerman worden. Maar nu wil iedereen agent worden", lacht juf Sandra. (TVDN)