Kijkwoning geopend in nieuwe woonbuurt Populierenhof

De nieuwe kijkwoning die geopend werd in de nieuwe woonwijk Populierenhof in Ninove.
rv De nieuwe kijkwoning die geopend werd in de nieuwe woonwijk Populierenhof in Ninove.
Projectontwikkelaar Matexi heeft een kijkwoning geopend in de nieuwe woonbuurt Populierenhof.

De opening gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Tania De Jonge, de huidige en toekomstige bewoners en de omwonenden van de nieuwe buurt. “Toekomstige bewoners kunnen dankzij zo’n kijkwoning hun potentiële woonplek ten volle beleven. Zo wordt de nieuwe buurt tastbaarder. Bovendien kunnen ze ook heel wat inspiratie en interieurtips opdoen”, aldus Trui Tydgat, Business Manager van Matexi Oost-Vlaanderen.

De naam ‘Populierenhof’ is een verwijzing naar de groenzone met onder andere populieren, die achter de nieuwe buurt ligt. De straatnamen van de nieuwe buurt - ‘Abtenstraat’, ‘Witkapstraat’ en ‘Patersweg’ - verwijzen dan weer naar de oude Sint-Corneliusabdij, waarvan het grondgebied zich tot in de wijde omgeving uitstrekte. Brouwerij Slaghmuyler, bekend van haar Witkap-bier, ligt op slechts 500 meter van de nieuwe woonbuurt.

“Het Populierenhof ligt vlakbij het stadscentrum. Zo kunnen we inzetten op zachte mobiliteit voor verplaatsingen (met de fiets, te voet…)”, aldus Tydgat. “Ook sociale verbinding dragen we hoog in het vaandel. Zo komen er twee zones voor gemeenschapsvoorzieningen waar we nog een gepaste invulling voor zoeken.”

In totaal kunnen 29 gezinnen hun intrek nemen in een gesloten, halfopen of open bebouwing. Er komen ook vijf appartementen. Meer dan de helft van de woningen vond al een eigenaar. In het voorjaar van 2018 verhuisden de eerste bewoners naar het Populierenhof en intussen hebben acht gezinnen van hun huis al hun thuis gemaakt. 

Iedereen is welkom om de nieuwe kijkwoning en de buurt te ontdekken op zondag 19 mei van 14 uur tot 17 uur.

Burgemeester Tania De Jonge opent de kijkwoning in de nieuwe woonwijk Populierenhof in Ninove.
rv Burgemeester Tania De Jonge opent de kijkwoning in de nieuwe woonwijk Populierenhof in Ninove.
Interieurtips in de kijkwoning in het Populierenhof.
rv Interieurtips in de kijkwoning in het Populierenhof.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.