Karateclub Hiryu Ninove bestaat 20 jaar

De Ninoofse karateclub Hiryu viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. De club groeide van een 20-tal bij de start tot een 80 leden vandaag, waarvan intussen 18 actieve zwarte gordels. Hiryu-Ninove heeft acht trainers. De meeste trainers zijn gediplomeerd door Sport Vlaanderen. Er werden in Ninove al verschillende Provinciale en Vlaamse kampioenschappen georganiseerd.

De filosofie in de club is om iedereen karate aan te leren op zijn niveau ongeacht leeftijd (vanaf 6 jaar), geslacht of afkomst. Het is absoluut geen verplichting om deel te nemen aan wedstrijden, maar wie dit wil zal er specifiek op getraind worden. Zo heeft de club dit jaar opnieuw een vertegenwoordiging in de Nationale ploeg: Gaëlle De Cuyper slaagde in de toegangsproeven.

Clubverantwoordelijke en hoofdlesgever Frank Van de Mergel behaalde recent zijn 5de DAN JKA op de Stage in Gent, na een jaar van intense voorbereiding. Hiermee is hij de eerste 5de Dan karate in Ninove. Het nieuwe seizoen start op 4 augustus.

Frank Van de Mergel
IF Frank Van de Mergel
karateclub Hiryu
IF karateclub Hiryu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Prima