Jongeren ontdekken speelkasten van vroeger in bib

Aristophane (15), Elihu (14) en Jayden (13) testen de Arcade Games of speelkasten uit in de bib van Ninove.
Claudia Van den Houte Aristophane (15), Elihu (14) en Jayden (13) testen de Arcade Games of speelkasten uit in de bib van Ninove.
In de bibliotheek van Ninove vind je nog tot en met zaterdag ‘Arcade Games’. Dat zijn de speelkasten of speelautomaten die je vroeger vaak tegenkwam op café of restaurant.

Voor ouderen wekken ze nostalgie op, terwijl jongeren ze nu ook ontdekken. “Heel leuk om op te spelen”, vinden Aristophane (15), Elihu (14) en Jayden (13), die de speelkasten woensdagnamiddag kwamen uittesten. “Het is een fijne pauze tussen het studeren.” Het initiatief om de speelkasten te plaatsen komt van BibArt, het samenwerkingsverband van de bibliotheken van Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove. De Arcade Games waren ook al even in de andere bibliotheken te vinden. “We hadden enkele gezamenlijke activiteiten naar aanleiding van de jeugdboekenmaand”, vertelt Eva Boels van de Ninoofse bib. “We wilden iets extra bovenop boeken voorlezen en andere activiteiten. Kinderen kunnen er samen op spelen. Dat past in thema van de jeugdboekenmaand, ‘vriendschap’.”

Je kan de Arcade Games nog tot en met zaterdag uittesten tijdens de openingsuren van de bib.

Aristophane (15), Elihu (14) en Jayden (13) testen de Arcade Games of speelkasten uit in de bib van Ninove.
Claudia Van den Houte Aristophane (15), Elihu (14) en Jayden (13) testen de Arcade Games of speelkasten uit in de bib van Ninove.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.