Jongen (15) krijgt rake klappen in stadspark Ninove terwijl feiten worden gefilmd: “Sla hem dood, sla hem dood”

De jongen op de grond kreeg verschillende rake klappen in het aangezicht.
RV De jongen op de grond kreeg verschillende rake klappen in het aangezicht.
In het stadspark van Ninove heeft een jongen van 15 zondag verschillende rake klappen en trappen gekregen van enkele jongeren. Ze waren uit op zijn gsm, maar de jongen weigerde die af te geven. Hij probeerde nog te ontsnappen, maar kreeg klappen in het aangezicht. “Tijd dat het park volledig wordt opgekuist en dat dit soort zaken niet meer gebeuren”, zegt Guy D’Haeseleer van Forza Ninove.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het was de kopman van Forza Ninove die het filmpje in handen kreeg en het op zijn Facebookpagina plaatste. Het stadspark staat al jaren bekend voor problemen en vechtpartijen. “Het is hoog tijd dat er grote kuis gehouden wordt in het stadspark”, aldus D’Haeseleer. “Dit soort praktijken hoort echt niet.” 

Squad94

De politie en de burgemeester zijn op de hoogte van de feiten en reageren ook zeer scherp. “We nemen de feiten van afgelopen weekend heel ernstig en zijn een onderzoek gestart”, zegt korpschef Philippe De Cock. De problemen in het park zijn niet nieuw. In het verleden waren er al gewelddelicten door ‘Squad94’, een jongerenbende die bekend stond voor afpersingen en andere zaken. Verschillende leden daarvan werden intussen al veroordeeld voor de rechtbank of in een jeugdinstelling geplaatst, maar de problemen zijn duidelijk nog niet opgelost.

Verhoogd toezicht

De politie zal deze zomer extra waakzaam zijn in het stadspark en andere hotspots waar jongeren samen komen. “De komende dagen zal er verhoogd toezicht zijn in het stadspark en zullen we de situatie nauwlettend in de gaten houden. We hopen ook snel een doorbraak te hebben in dit dossier en de daders te vinden”, klinkt het. “We willen het stadspark echt vrijhouden van dit soort gewelddelicten. We zijn dan ook alert voor bendevorming, zeker deze zomer nu de jeugd weer veel vrije tijd zal hebben”, zegt De Cock.

Ook burgemeester Tania De Jonge zal de feiten sterk opvolgen. “Politie en burgemeester zitten regelmatig samen om plaatsverboden op te leggen”, zegt de korpschef. “We zullen dit blijven doen in de toekomst. We laten deze zaken niet los.” De daders van de feiten van afgelopen weekend zijn nog niet bekend, maar het onderzoek loopt.