Hilariteit rond dt-foutje op verkeersbord

Het verkeersbord met de dt-fout in de Donkerstraat in Meerbeke.
Claudia Van den Houte Het verkeersbord met de dt-fout in de Donkerstraat in Meerbeke.
Op Twitter was er maandag hilariteit rond een verkeersbord in de Donkerstraat in Meerbeke.

Het verkeersbord dat autobestuurders aanmaant om voorzichtig te rijden, bevat een dt-foutje. Bij gebiedende wijs of imperatief wordt de stam van het werkwoord gebruikt, in dit geval dus ‘rijd’, zonder -t. Het bord is niet nieuw en zou er zelfs al enkele jaren staan, maar het foutje werd nu pas opgemerkt. De stad Ninove laat alvast weten het bord te zullen vervangen.

Het verkeersbord met de dt-fout in de Donkerstraat in Meerbeke.
Claudia Van den Houte Het verkeersbord met de dt-fout in de Donkerstraat in Meerbeke.56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ringo van der pulst

  voor onze kinderen vrij voorzichtig.Voila opgelost.

 • philip janssens

  Heel dat bord is fout! Het lijkt hier wel of de bejaarden voorzichtig moeten rijden voor de kinderen terwijl het volgens mij de bedoeling is dat de weggebruikers voorzichtig moeten rijden voor de kinderen èn de bejaarden. En dan zwijg ik nog maar over de ontelbare taal- en spelfouten die ik hier dagelijks zie verschijnen op de website van deze krant...een klassiek geval van pot en ketel!

 • Wouter Serryn

  Kan toch in de u-vorm? Rijdt (u) voorzichtig?

 • Michel Bolle

  Rijdt is de gebiedende tijd van rijden, in het meervoud. Het richt zich tot meerdere personen. Deze schrijfwijze dateert al van een tijdje en is in de moderne taal wat in onbruik geraakt. Maar het is niet zo dat het als schrijffout aangerekend kan worden. Het verkeersbord in kwestie dateert dus waarschijnlijk van vele jaren terug.

 • Daan de Hauwere

  Gewoon de woordspeeling is hilarisch!