Guy D’haeseleer: “Ik krijg tien tot twintig doodsbedreigingen per dag”

Guy D'Haeseleer
Photonews Guy D'Haeseleer
Forza Ninove-kopman Guy D’haeseleer krijgt tien tot twintig doodsbedreigingen per dag. Dat beweerde hij op de jongste gemeenteraad in Ninove tijdens een discussie over menselijkheid binnen de politiek.

De gemeenteraad in Ninove kon donderdagavond niet doorgaan omdat er onvoldoende raadsleden aanwezig waren. Schepen Wouter Vande Winkel kon de gemeenteraad om persoonlijke familiale redenen niet bijwonen. Door de krappe meerderheid van de huidige coalitie moest er dan dus minstens één gemeenteraadslid van de oppositie aanwezig zijn om in aantal te zijn voor de gemeenteraad, maar de oppositie stapte op. Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) zei de beslissing van de oppositie, bestaande uit Forza Ninove en N-VA, te betreuren gezien de ‘diepmenselijke reden’ waarom de schepen niet aanwezig kon zijn.

“Ik ga hier niet de flauwe uithangen - ik ben daar sterk genoeg voor -, maar als je het hebt over diepmenselijke zaken: zeker sinds de vorige verkiezingen krijg ik veel aanmoedigingen, maar ik denk dat ik dagelijks tussen de tien en de twintig doodsbedreigingen krijg. Gewoon omdat ik de kopman ben van Forza Ninove, dat 40 procent van de stemmen heeft behaald, en omdat het ernaar uitziet, zeggen ze, dat in 2024 dat verderfelijke cordon eindelijk naar de prullenmand zal verwezen worden”, aldus D’haeseleer. “Zelfs mijn familie - mijn broers, mijn zoon - krijgen regelmatig telefoontjes of Messenger-berichten met haatberichten, enkel en alleen omdat ze de broer zijn van Guy D’haeseleer. Dat is ook diepmenselijk.”
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter colson

  Dat zijn de symptomen van zelfverklaarde politiek correct personen die strijden voor vrije mening, maar dan enkel wanner die vrije mening 100% aansluiting met hun mening. Zo niet belagen ze je op alle mogelijke manieren.

 • BERT VAN ELST

  amai, das de moeite, ik zou niet meer op straat durven lopen

 • Danny Govaerts

  Als het om zo veel en toch om herkenbare kanalen gaat waar langs de bedreigingen binnen komen . Telkens klacht neer leggen met bewijs. De bedreigers zullen wel aangepakt worden.

 • Frederik Lootens

  Erg heel erg.Hoe de anti Vlaams belangers,die mens behandelen.

 • Norbert Corten

  Doodsbedreigingen tegenover eender welke politicus van welke strekking dan ook zijn in een democratisch land onaanvaardbaar noch voor uiterst links of rechts en al wat daar tussen ligt.