Groen-bus houdt halt in Ninove: “We willen andere stem laten horen in Denderstreek”

De elektrische Groen-bus aan het oud-stadhuis, met onder meer Elisabeth Meuleman, Petra De Sutter, Fourat Ben Chikha en Wouter Vande Winkel.
Claudia Van den Houte De elektrische Groen-bus aan het oud-stadhuis, met onder meer Elisabeth Meuleman, Petra De Sutter, Fourat Ben Chikha en Wouter Vande Winkel.
De Groen-bus heeft woensdag een tussenstop gemaakt in Ninove. 

De partij rijdt met een elektrische bus door Vlaanderen om campagne te voeren voor de verkiezingen van mei. De bus hield ook halt aan het oud-stadhuis op het Oudstrijdersplein in Ninove. Verschillende kopstukken van de partij waren erbij om met de mensen in Ninove te praten. Onder meer Europees lijsttrekker Petra De Sutter, en Elisabeth Meuleman en Fourat Ben Chikha, de derde en vierde plaats op de Oost-Vlaamse lijst voor Groen, waren aanwezig. “In tijden van polarisatie, waarin mensen tegen elkaar worden opgezet, willen we de nadruk leggen op wat mensen verbindt”, zegt Petra De Sutter.

“Ik hoop hier een andere stem te laten horen, want nu is het beeld van de Denderstreek soms éénzijdig. Hier gebeuren ook goede dingen”, aldus Elisabeth Meuleman. “De verkiezingen vallen op een goed moment”, zegt Wouter Vande Winkel, schepen in Ninove. “De Denderstreek is op een structurele manier ondergefinancierd. Wij krijgen jaarlijks twee miljoen euro minder dan vergelijkbare steden. Dat moet op Vlaams en federaal niveau worden veranderd. Met het stadsbestuur gaan we een aanpassing van dat systeem vragen en zullen we ook een concreet pakket aan maatregelen voorleggen aan zowel de federale als de Vlaamse regering voor de komende bestuursperiode. De verkiezingsuitslag in mei wordt dus heel belangrijk voor onze stad.”

Vanuit de Ninoofse afdeling zullen schepen Wouter Vande Winkel (Vlaams) en BSCD-lid Jordy De Dobbeleer (federaal) kandidaat zijn voor Groen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.