GO! Atheneum bij winnaars ‘Bullshit Free Generation’

De nieuwbouw van het GO!-Atheneum Ninove
Claudia Van den Houte De nieuwbouw van het GO!-Atheneum Ninove
Het GO! Atheneum Ninove is één van de winnaars van ‘Bullshit Free Generation’. Dat is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven die scholen wil uitdagen om komaf te maken met fabels over roken. 

GO! Atheneum Ninove kaapt verschillende prijzen weg voor zowel de lerarenchallenge, de graadchallenge als de leerlingenchallenge. De 358 leerlingen en 25 leerkrachten uit het GO! Atheneum hebben zich ingezet om de Bullshit Free-challenges tot een goed einde te brengen. 48.248 minuten (oftewel 804 uur of 33 volle dagen) kwam het thema ‘roken’ in totaal aan bod in de lessen. De leerkrachten van het GO! Atheneum Ninove brachten het onderwerp aan bod in de lessen Frans, Nederlands, Godsdienst, Natuurwetenschappen, Project Algemene Vakken, Chemie én Expressie. Die inzet wordt beloond: deze week worden deelnemende leerkrachten in de watten gelegd met verrassingen, zoals gezonde snacks, boekenbon, boeket bloemen, die dagelijks worden afgeleverd op school.

De leerlingen en leerkrachten van het GO! Atheneum organiseerden naast de lesuren nog meer acties, zoals een infosessie door een erkend tabakoloog of een ludieke actie met sigarettenkostuums in de stad. Ook voor deze bijkomende acties vallen ze in de prijzen: een bon ter waarde van 250 euro komt hun richting uit. Drie individuele leerlingen gingen tenslotte nog aan de haal met een cinematicket voor een ingezonden ‘bullshitvrije’ foto. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emi De graeve

    destijds werd ik dagelijks ziek door het overtollig roken in de leraarskamer van het atheneum...Rookverbod is een schitterend idee om mensen tegen een COPD te beschermen.