Gerechtsdeurwaarder heeft alle Rita’s gecontroleerd: 230 van de 233 getelde Rita’s correct geregistreerd voor wereldrecord

233 Rita's kwamen samen in de kerk van Outer op de naamdag van de Heilige Rita. Pastoor Alexander Vandaele vestigde een nieuw wereldrecord.
Claudia Van den Houte 233 Rita's kwamen samen in de kerk van Outer op de naamdag van de Heilige Rita. Pastoor Alexander Vandaele vestigde een nieuw wereldrecord.
233 Rita’s hadden zich vorige woensdag aangemeld op de viering voor de heilige Rita in de kerk van Outer. Daarvan zullen er 230 meetellen voor het officiële wereldrecord Rita’s verzamelen.

De Rita’s moesten hun identiteitskaart tonen aan de aanwezige deurwaarder, die er een foto van maakte, en ondertekenden een verklaring van aanwezigheid. Plaatsvervangend gerechtsdeurwaarder Toon Sorgeloos moest alle documenten achteraf nog controleren. Eén Rita blijkt haar identiteitskaart niet te hebben getoond en van twee dames bleek Rita slechts de tweede voornaam te zijn.

De gemiddelde leeftijd van de Rita’s bedraagt 66 jaar. De jongste Rita die aanwezig was, is 49 jaar. Rita De Bauwer uit Ophasselt, die woensdag haar 81ste verjaardag vierde, is de oudste Rita. 

Voor pastoor Alexander Vandaele was het sowieso een geslaagde missie, want hij had vooraf gehoopt om 100 Rita’s te kunnen verzamelen. De documenten zullen nu worden opgestuurd naar Guinness World Records. Het wordt sowieso een wereldrecord, want er is momenteel nog geen record Rita’s verzamelen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.