Garage stort in en komt op marktwagen terecht: “Hopen zo snel mogelijk terug te kunnen starten”

De schade was groot na de instorting van de garage.
RV De schade was groot na de instorting van de garage.
Op de hoek van de Outerstraat en de Brakelsesteenweg is afgelopen nacht rond 5 uur een garage ingestort en op een marktwagen terechtgekomen. De Vleesmobiel wilde net vertrekken naar de zondagse markt toen de loods instortte. De wagen raakte beschadigd en zal de komende periode niet meer op de markt te zien zijn. 

Hoe het komt dat de garage plots instortte is nog onduidelijk. De brokstukken kwamen op een andere wagen terecht die beschadigd raakte. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie te bekijken. De Vleesmobiel raakte beschadigd en ook de elektriciteit was uitgevallen, waardoor het vlees naar een andere koelcel moest worden gebracht. Bij het incident raakte gelukkig niemand gewond, maar de schade is wel aanzienlijk. 

Rond 13 uur zondagmiddag was de wagen van onder het puin gehaald. Marktkramer Thomas Van Hauwermeiren stond net klaar om te vertrekken naar de markt. “Plots hoorde ik een stevige klap en zag ik de balk naar beneden komen", vertelt Thomas. “Ik was enorm geschrokken en had geen idee wat er gebeurd was, dat zal een expert waarschijnlijk moeten uitmaken", klinkt het. “De carrosserie van de wagen is beschadigd en geraakt, maar het is niet duidelijk of er andere delen van het voertuig ook vernield zijn", zegt Thomas. 

Snel weer aan de slag

Het is de bedoeling om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen gaan. “Woensdag en donderdag heb ik tijd om eventueel herstellingswerken te laten uitvoeren en dan hoop ik begin volgende week opnieuw naar de markt te kunnen gaan", klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.