Film over Groote Oorlog in Plomblom

De Franse schrijver Pierre Lemaitre met de Best Adaptation award voor de film ‘Au revoir la-haut’ tijdens de Cesar Awards in Parijs op 2 maart 2018.  / AFP PHOTO / Philippe LOPEZ
AFP De Franse schrijver Pierre Lemaitre met de Best Adaptation award voor de film ‘Au revoir la-haut’ tijdens de Cesar Awards in Parijs op 2 maart 2018. / AFP PHOTO / Philippe LOPEZ
De oorlogsfilm ‘Au revoir là-haut’ is op dinsdag 6 november te zien in cultuurcentrum De Plomblom.

De film wordt aangeboden door de Ninoofse cineclub Lucifer. Zij houdt elke maand een filmvoorstelling en kiest deze maand, in de aanloop naar de herdenking van 100 jaar bevrijding, voor een film over de Groote Oorlog. ‘Au revoir là-haut’ is een gitzwart epos over twee oorlogsveteranen die een zwendel rond oorlogsmonumenten opstarten. Regisseur Albert Dupontiel zorgt voor zinderende en visueel rijke vertelling die betovert en ontroert.

De film wordt op dinsdag 6 oktober om 20 uur vertoond in CC De Plomblom, aan de Graanmarkt in Ninove. De inleiding start om 19.45 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.