Exclusieve Golf gestolen in Ninove

Deze exclusieve Golf R met nummerplaat 1-HXP-550 werd gestolen in Ninove.
Foto Tim Van Damme Deze exclusieve Golf R met nummerplaat 1-HXP-550 werd gestolen in Ninove.
Wie een auto tweedehands verkoopt, kan maar beter op zijn hoede zijn. Dat blijkt uit een merkwaardige autodiefstal van afgelopen vrijdag in Ninove. Daar werd een exclusieve Volkswagen Golf R gestolen kort nadat 'geïnteresseerde kopers' de wagen hadden bekeken.

Het voertuig, dat al een maand te koop werd aangeboden op tweedehandssite Autoscout, verdween vrijdagavond rond 21.05 uur in de Outerstraat in Ninove. Amper 20 minuten voordien had eigenaar Bert Coesens (28) twee Nederlanders ontvangen. Zij kwamen naar eigen zeggen speciaal uit Breda om de exclusieve sportwagen te bezichtigen. "Het gaat om twee twintigers die enorm veel van auto's kennen. Ze reden zelf met een Audi RS5, een sportwagen die niet voor ieders budget bestemd is. Rond 20.45 uur hadden we afgesproken en ze waren stipt op tijd. Na een visuele inspectie hebben we een korte testrit gemaakt", getuigt Bert.


Het Nederlands duo besloot de wagen na de testrit te kopen en zou maandag (vandaag red.) terugkomen om alle papieren te regelen. "De deal was rond, waarna ik de auto afsloot en mijn woning terug binnenstapte. Luttele minuten nadien was mijn auto weg. Vermoedelijk hebben ze de transpondercode van mijn auto gekopieerd. Toen ik aangifte deed bij de politie, kon de recherche via de ANPR camera's op de Expressweg mijn wagen rond 21.15 uur zien rijden. Een kwartier later werd hij door een kennis gespot op de Brusselse ring in Wemmel. Vergezeld van een sportieve Audi", klinkt het. Naast de Audi en de Golf, werd ook een Nederlandse Citroën op de camerabeelden gespot. Wie informatie heeft over de diefstal kan terecht bij de lokale politie van Ninove op 054/31.32.32. (TVDN)