Drie originele wijzen één van de laatste keren op podium

Jeroen Wiggeleer, alias 'dj Franzke', organiseert één van de laatste shows met de originele cast van de drie wijzen in De Plomblom.
Foto Claudia Van den Houte Jeroen Wiggeleer, alias 'dj Franzke', organiseert één van de laatste shows met de originele cast van de drie wijzen in De Plomblom.
Jeroen Wiggeleer - bekend als dj Franzke - uit Denderhoutem organiseert op 1 april één van de laatste 'wijzenshows'.

"De Drie Wijzen komen met de originele bezetting naar Ninove. Dit zal één van de allerlaatste keren zijn, want eind april komen De Drie Wijzen terug op tv met een nieuwe cast", vertelt Wiggeleer. 'De Drie Wijzen' was één van de meest succesvolle programma's van de VRT in de jaren 90. De originele panelleden Jacques Vermeire, Walter Grootaers en Gerty Christoffels en presentator Kurt Van Eeghem zijn bezig met een eenmalige reünietournee langs de theaters.

De originele panelleden Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers en presentator Kurt Van Eeghem (tweede rechts).
PN / James Arthur Gekiere De originele panelleden Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers en presentator Kurt Van Eeghem (tweede rechts).

Snel uitverkocht

Op 1 april zakken ze af naar Ninove. "Oorspronkelijk was er maar één show gepland in cultuurcentrum De Plomblom, maar die was heel snel uitverkocht. Wegens groot succes en de grote vraag naar kaarten is er een extra voorstelling om 15.30 uur waarvoor er nog plaatsen zijn. Er zijn tot hiertoe in totaal al 700 tickets verkocht. Ik merk dat de geïnteresseerden van overal in Vlaanderen komen. Het is ook een show voor jong en oud. Ikzelf weet ook nog hoe ik vroeger als kind naar 'De Drie Wijzen' kijk op televisie en hou daar nog mooie herinneringen aan over. Het is een afscheid van 20 jaar nostalgie. En dit is één van de laatste kansen om de drie originele wijzen nog eens bezig te zien. Vroeger werden de televisieshows van De Drie Wijzen trouwens in theaters opgenomen. Het loont zeker de moeite om te komen kijken. Eigenlijk mag je dit net missen", aldus Wiggeleer. Tickets kosten 24 euro en kunnen gereserveerd worden via www. jeroenevents.be of 0486/99.61.56. (CVHN)