Dierenasiel Ninove krijgt er in één klap 29 dieren bij na inbeslagname

De twintig katten (in de twee grote boxen zitten er twee) die het dierenasiel Ninove opvangt na een inbeslagname.
Dierenasiel Ninove De twintig katten (in de twee grote boxen zitten er twee) die het dierenasiel Ninove opvangt na een inbeslagname.
Het dierenasiel van Ninove is in één klap liefst twintig katten en negen andere dieren rijker na een inbeslagname.

Het asiel is de dieren gaan ophalen op vraag van inspectie Dierenwelzijn in het Gentse, waar ze in beslag werden genomen. Naast twintig katten vangt het asiel ook nog vier honden, drie ratten, een cavia en een konijn op die er werden aangetroffen in slechte omstandigheden. Behalve de dieren die het asiel opvangt, hadden de eigenaars ook nog allerlei andere dieren, zoals waterschildpadden, baardagamen en vogels. “Die dieren mogen de eigenaars voorlopig houden. Ze zagen hun dieren graag, maar gezien het grote aantal waren de leefomstandigheden niet meer hygiënisch en de verzorging onvoldoende”, vertelt Katrien Reygaerts van het dierenasiel Ninove. Dat krijgt er onmiddellijk heel wat werk bij. “Het is gelukkig geen kittenseizoen, waardoor we extra plaats hadden om de dieren op te vangen. Maar er komt veel verzorging bij kijken, ook medische verzorging, en heel wat kattenbakken om schoon te maken.”

Vele mensen bedoelen het wel goed en hun liefde voor de dieren gaat soms heel ver, maar het kost veel geld voor het steriel maken, de voeding, de kattenbakvulling,...”, klinkt het bij het asiel. “Te veel is te veel. Het is beter om je te beperken tot enkele diertjes en die een perfecte verzorging te geven dan het uit de hand te laten lopen en zo in de problemen te komen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.