Dierenasiel 'Ark van Pollare' neemt afscheid van Ninove op 'Festivark'

Els De Saveur en Hans Lenvain van De Ark met Filip De Vriendt van Café Gonzo.
Claudia Van den Houte Els De Saveur en Hans Lenvain van De Ark met Filip De Vriendt van Café Gonzo.
De vierde editie van Festivark, het festival ten voordele van vzw de Ark van Pollare, vindt zaterdag plaats in JC De Kuip in Ninove. Het dierenasiel voor weidedieren bouwt nog een feestje voor het naar Lennik verhuist.

Hans Lenvain en Els De Saveur richtten het dierenasiel voor weidedieren zo'n vijf jaar geleden op, maar intussen barst het uit zijn voegen. Omdat ze met een alsmaar groter plaatstekort kampen, besloten ze uit te kijken naar een ruimere locatie. "We gingen op zoek binnen een straal van 20 kilometer rond Ninove. Lennik ligt maar 11 kilometer verder." De Ark verhuist begin volgend jaar naar hun nieuwe locatie langs de Assesteenweg in Lennik. "Het is een groot domein dat niet in woongebied ligt. We hadden geen ruzie met de buren, maar de uren waarop mensen legkippen konden afhalen voor adoptie werden bijvoorbeeld toch ingeperkt omwille van de buurtbewoners." De naam De Ark van Pollare blijft wel behouden als eerbetoon aan Pollare, waar het allemaal begon.

De opbrengst van het festival Festivark, in samenwerking met het Ninoofse café Gonzo, gaat volledig naar de Ark. "Een groot deel zal wellicht naar de verhuizing gaan. Zo moeten alle weiden bijvoorbeeld worden omheind." Festivark vindt opnieuw plaats in JC De Kuip in Ninove. "Met The Gang Bank, Eleven-O-Seven, Barking at the mailman, Shaman Festival, Houston’s Probblem en Spoil Engine kozen we voor een mix tussen rock, ska, reggae en metal. Na de optredens komt Franky De Smet- Van Damme (frontman van Channel Zero) nog plaatjes draaien. Buiten zal een foodtruck iedereen spijs en drank bieden. Ook aan onze veganvrienden werd gedacht."

Festivark vindt op zaterdag 6 oktober vanaf 16 uur plaats in JC De Kuip langs de Parklaan in Ninove. Tickets via www.festivark.be, in café Gonzo of de Ark van Pollare tegen 10 euro. Aan de kassa betaal je 12,5 euro.

Els De Saveur en Hans Lenvain van De Ark met Filip De Vriendt van Café Gonzo.
Claudia Van den Houte Els De Saveur en Hans Lenvain van De Ark met Filip De Vriendt van Café Gonzo.
Enkele medewerkers van de Ark van Pollare voederen de dieren.
Claudia Van den Houte Enkele medewerkers van de Ark van Pollare voederen de dieren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.