Dichter Willie Verhegghe heeft aandacht voor dierenleed tijdens poëzieavond over oorlog

Archieffoto paard.
thinkstock Archieffoto paard.
Dichter Willie Verhegghe geeft op woensdag 7 november in ‘t Kasteeltje  een lezing uit zijn nieuwe poëziebundel ‘Dode paarden, dode dichters’. 

Met ‘Dode paarden, dode dichters’ schetst Verhegghe een eigenzinnig en verscheurd beeld van de oorlog, met aandacht voor War Poets en het massale dierenleed tijdens de oorlogsjaren. De dichtbundel behandelt onder meer een parlandogedicht over een oud-strijder in Denderleeuw, August Berges, die na de oorlog tijdens een revalidatieperiode in Engeland trouwt. De poëzieavond is één van de activiteiten die op het programma staan voor de herdenking van 100 jaar bevrijding in Denderleeuw, naast onder meer een tentoonstelling en een bevrijdingsbal.

De poëzieavond vindt op woensdag 7 november om 20 uur plaats in ‘t Kasteeltje. De toegang is gratis, maar inschrijven is nodig via dienst Vrije tijd op webshop.denderleeuw.be, vrijetijd@denderleeuw.be of 053/64.54.00.

Het Kasteeltje in Denderleeuw.
Claudia Van den Houte Het Kasteeltje in Denderleeuw.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.