Dender-Mark erkend als tiende stiltegebied in Vlaanderen

De rode afbakening op onderstaande kaart geeft de grenzen van het nieuwe stiltegebied aan. Het aantal sterren (op een schaal van een tot drie) geeft de akoestische kwaliteit weer.
Frank Eeckhout De rode afbakening op onderstaande kaart geeft de grenzen van het nieuwe stiltegebied aan. Het aantal sterren (op een schaal van een tot drie) geeft de akoestische kwaliteit weer.
Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft het Oost-Vlaamse deel van het gebied Dender-Mark, op het grondgebied van de steden Geraardsbergen en Ninove, erkend als tiende stiltegebied in Vlaanderen.

Vandaag hecht de samenleving grote waarde aan levenskwaliteit, waarin stilte, rust en ruimte een belangrijke rol spelen. Joke Schauvliege: “Zowel in de stad als op het platteland stijgt de vraag naar stille plekken en kwaliteitsvolle omgevingen. De laatste jaren groeit het besef dat stilte en rust een heilzame werking hebben op de mens.”

Op negen plaatsen in Vlaanderen heeft zij daarom reeds het ‘Kwaliteitslabel Stiltegebied’ toegekend. Daar komt nu het gebied Dender-Marke bij.  “Verschillende meetcampagnes tijdens de afgelopen twintig jaar hebben de goede akoestische kwaliteit, het aangename geheel van natuurlijke geluiden, bevestigd. Dat betekent dat het beide stadsbesturen en het provinciebestuur voortaan steeds rekening zullen houden met de stiltekwaliteit in het gebied', besluit Schauvliege.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Spijtig dat er om de 3min.een laagvliegende vrachtvliegtuig of zeer laagvliegende straaljager overkomt.misschien een goed idee om de lucht erboven ook tot stiltegebied uit te roepen.