Brusselsesteenweg (N8) en Tabakslaan (N45) op zaterdag 6 juli vijf uur afgesloten voor doortocht Ronde van Frankrijk

Illustratiebeeld Tour de France
Photo News Illustratiebeeld Tour de France
De Brusselsesteenweg (N8) en de Tabakslaan (N45) zullen op zaterdag 6 juli enkele uren afgesloten zijn voor het verkeer naar aanleiding van de doortocht van de Ronde van Frankrijk. 

De eerste rit van de Ronde van Frankrijk trekt op zaterdag 6 juli door Ninove. De karavaan rijdt Ninove binnen op de N8 - Brusselsesteenweg vanuit Roosdaal om zo de volledige N8 (Leopoldlaan – Elisabethlaan en Brakelsesteenweg) af te rijden en vervolgens de N45 – Tabakslaan te nemen richting Geraardsbergen. Van 9 uur tot ongeveer 14 uur wordt het parcours (N8 en N45) en ook alle zijstraten die op het parcours uitkomen, afgesloten. Waar mogelijk zullen er lokale omleggingen zijn.

De publiciteitskaravaan wordt vanaf 10.50 uur verwacht tot 11.25 uur. Tussen de publiciteitskaravaan en de wielerwedstrijd is er een onderbreking van ongeveer 1.15 uur. Het parcours blijft ook tijdens deze periode afgesloten. Rond 12.45 uur rijden de renners Ninove binnen. Ze verlaten de stad rond 13.05 uur. Na de volledige doortocht van het wielerpeloton en de aansluitende karavaan zal het parcours opnieuw worden opengesteld.

Aan de kruispunten van de Brusselsesteenweg met Halsesteenweg en met de Edingsesteenweg zullen alleen prioritaire voertuigen kunnen oversteken. Uit veiligheidsoverwegingen zal ook het kruispunt Den Dollar volledig verkeersvrij zijn met uitzondering voor het verkeer komende uit Preulegem en Albertlaan. Het verkeer komende uit Preulegem zal verplicht richting Albertlaan moeten rijden. Het verkeer komende uit de Albertlaan zal ter hoogte van de Dollar een keerbeweging moeten maken, richting Aalst. Handelszaken en privé-eigendommen op het parcours zullen niet bereikbaar zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.