Brokken op drukke steenwegen

In Ninove reed een automobilist achteraan in op een personenwagen. De schade was enorm.
Tim Van Damme In Ninove reed een automobilist achteraan in op een personenwagen. De schade was enorm.
Twee verkeersongevallen hebben gisterenochtend verkeersproblemen veroorzaakt in de Denderstreek. Bij beide incidenten was er een gewonde te betreuren en de ravage was enorm. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat beide ongevallen aan verstrooiheid kunnen worden toegeschreven.

Kort voor 7.30 uur was het raak op de Brakelsesteenweg in Ninove. Ter hoogte van Bakkerij De Boeck reden een vrachtwagen en personenwagen tesamen van de parking de drukke steenweg op, richting Brakel. Een automobilist die uit de richting van Ninove kwam, merkte de twee voertuigen te laat op en knalde achteraan in op de personenwagen. Die laatste werd op zijn beurt tegen de vrachtwagen gekatapulteerd. De chauffeur van het aanrijdende voertuig raakte gewond en moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht.


Op hetzelfde tijdstip gebeurde er een tweede ongeval op het grondgebied van Denderleeuw. Een automobilist verloor op de Steenweg de controle over zijn stuur en miste een flauwe bocht naar rechts. Daardoor kwam de wagen op het tegenovergestelde rijvak terecht en ramde een tegenligger. Ook bij dat ongeval viel er een gewonde. Een vrouw uit Liedekerke kon niet meer tijdig remmen of uitwijken, waarna de automobilist die uit de richting van Welle kwam, frontaal op haar inreed.


Beide ongevallen veroorzaakten verkeershinder op de drukke steenwegen. Pas na anderhalf uur waren beide gewestwegen weer vrij voor het verkeer. (TVDN)

In Denderleeuw verloor een bestuurder de controle over zijn stuur. Hij reed frontaal in op een tegenligger.
Tim Van Damme In Denderleeuw verloor een bestuurder de controle over zijn stuur. Hij reed frontaal in op een tegenligger.