Bootcamp en dj’s langs parcours tijdens ‘Dwars door Neigembos’

Organisator Koen Van den Houte (rechts op de foto) met mede-organisator Mario Penne en de medewerkers van  Chiro Sjaloom Meerbeke en Wenteka vzw voor de kapel van Bevingen.
rv Organisator Koen Van den Houte (rechts op de foto) met mede-organisator Mario Penne en de medewerkers van Chiro Sjaloom Meerbeke en Wenteka vzw voor de kapel van Bevingen.
In het Neigembos wordt er op zondag 11 augustus gelopen en gewandeld voor het goede doel tijdens de tweede editie van ‘Dwars door Neigembos’.

De opbrengst van het evenement gaat opnieuw naar twee goede doelen: de nationale mucostichting en de vzw Wenteka, een vereniging uit Denderwindeke die elk jaar jeugdactiviteiten en speelpleinwerking organiseert tijdens de zomermaanden. “We hopen het bedrag van vorig jaar, zo’n 5.400 euro, te verbreken”, vertelt Koen Van den Houte. Hij organiseert het evenement samen met Chiro Sjaloom Meerbeke en de meisjesscouts Ninove. Er zijn dit jaar enkele nieuwigheden. Zo is er tussen 10.30 uur en 11.30 uur een bootcamp. “Ook nieuw dit jaar is dat de lopers op drie cruciale punten zullen worden aangemoedigd door de beats van dj’s en dat het wandelgedeelte werd uitgebreid. Er is voor het eerst ook een kabouterloop en een jeugdloop voor de allerkleinsten.”

De jogging start om 15 uur aan de kapel van Bevingen in Neigem. Inschrijven kan ter plaatse tot 15 minuten voor vertrek. Wandelaars kunnen zich vrij inschrijven van 9 tot 14.15 uur. De joggers en wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 4, 8, 12 of 16 km. Er is een drank- en eetstand met zithoek aan aan de weide rechtover de kapel, en een springkastelendorp. De covergroepen The A-Tease en de Fun Yards zorgen vanaf 17 uur voor amusement. Deelnemen kost 6 euro met voorinschrijving (via www.dwarsdoorneigembos.be) of 8 euro ter plaatse. Daarvan gaat er 4 euro per loper of wandelaar naar het goede doel. Ook alle opbrengsten van de drank- en eetstandverkoop gaan naar de goede doelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.