Bomen dragen kleding om minderbedeelden te helpen

Nabij de Begijnebrug hingen de initiatiefnemers recent kledij aan bomen.
Claudia Van den Houte Nabij de Begijnebrug hingen de initiatiefnemers recent kledij aan bomen.
Het is een opvallend beeld: nabij de Begijnebrug in Ninove dragen er drie bomen kledij. Die is bedoeld voor minderbedeelden.

De kledij aan de bomen is een initiatief van de Facebookgroep ‘Zonder Honger Naar Bed’ om minderbedeelden warme kleding te bezorgen. Eerder hingen Rita Devalckeneer en Brigitte Van Bellingen, de oprichters van ‘Zonder Honger naar bed’, ook al een warme jas aan een boom op de hoek van de Centrumlaan en de Bevrijdingslaan. Via hun Facebookgroep wordt er eten dat anders zou worden weggegooid, weggegeven aan mensen die het niet breed hebben. Ook de nieuwe actie werd opgestart om mensen in armoede te helpen. “De kleding is bedoeld voor wie het moeilijk heeft en het een beetje warmer wil hebben in de winter”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.