Binnenkort helft minder parkeerborden in Outerstraat-Bovenhoekstraat?

Tientallen parkeerborden staan in de Outerstraat en Bovenhoekstraat.
Claudia Van den Houte Tientallen parkeerborden staan in de Outerstraat en Bovenhoekstraat.
De stad Ninove werkt aan een plan om het aantal parkeerborden in de Outerstraat en Bovenhoekstraat te verminderen.

In november keken heel wat inwoners vreemd op toen bleek dat er vele tientallen parkeerborden waren geplaatst bij de parkeervakken die iets voordien waren aangebracht in de straten. Schepen Wouter Vande Winkel (Samen/Groen) liet toen al weten dat de stad in de toekomst het aantal borden kon reduceren met afstandsborden, waarbij er alleen een bord aan het begin van de parkeerzone moeten worden geplaatst. In zijn antwoord op enkele vragen van gemeenteraadslid Ilse Malfroot (Forza) bevestigde Vande Winkel dat er een nieuw reglement werd opgesteld met een reductie van het aantal borden. “We hebben expliciet gevraagd om het nieuwe reglement aan de dienst Mobiliteit van Vlaanderen voor te leggen”, aldus Vande Winkel. “Die bevestigde dat er te veel borden waren geplaatst en dat er afstandsborden konden worden gebruikt. Het is wel zo dat je moet aanduiden waar ze beginnen, maar ze eventueel met een afstandsreglementering beperken in de tijd. We gaan het aantal borden reduceren, maar we zullen ze niet allemaal kunnen wegnemen.”

“Ik heb met onze dienst overleg gepleegd en voorlopig hebben we een plan waarbij minstens de helft van de borden verdwijnen”, vervolgt huidig schepen van Parkeerbeleid Michel Casteur (Open Vld). “We zullen bekijken hoe we het systeem kunnen aanpassen. Ik heb nog nergens in een stad een dergelijke verzameling aan verkeersborden gezien.”

Malfroot wou van Vande Winkel ook nog de kostprijs weten van de parkeerborden. Die bedroeg 3.766,61 euro voor de borden in de Bovenhoekstraat en 7.533,22 euro voor de borden in de Outerstraat.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • chris delanghe

    De belastingsbetalers worden dus flink opgelicht door de leverancier van verkeersborden?. Dat zijn dus gouden borden !!! . Tijd om eens de verkeersborden industrie en opdrachtgevers tegen het licht te houden. Of hebben ze het liever zonder licht ??? Dat is dus alles behalve normaal te noemen wat dat kost !!! Of is dat een monopolie van een of ander overheidsvriendje ???

  • Roger Cooks

    Er heeft daar blijkbaar weer de ene of de andere bij de gemeente ferm zijn zakken kunnen vullen.