Bijna 12 procent van gecontroleerden in overtreding bij snelheidscontrole

.
Koen Baten .
De politiezone van Ninove heeft donderdag een snelheidscontrole met onderschepping gehouden. De controle vond plaats in Denderwindeke op de Edingsesteenweg, in Okegem op de Aalstersesteenweg en op de Aardeweg in Outer. In totaal werden er 1.443 voertuigen gecontroleerd. 171 bestuurders waren in overtreding.

De meeste overtredingen vonden plaats op de Edingsesteenweg in Denderwindeke. Daar werden 95 bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Op de Aalstersesteenweg reden slechts vier bestuurders te snel. Op de Aardeweg werden opnieuw 72 snelheidsduivels betrapt. 

Bij de actie werd ook gecontroleerd aan de Abdijstraat en de Kattestraat, waar op dit moment wegenwerken aan de gang zijn en een verbodsbord werd geplaatst. Ook hier werden opnieuw enkele inbreuken vastgesteld, alle bestuurders werden geverbaliseerd. Ook in de Pamelstraat werden dit soort overtredingen vastgesteld. 

Naast de snelheidsovertredingen en het negeren van de verbodsborden werden ook nog enkele andere overtredingen vastgesteld. Eén bestuurder werd betrapt met drugs in het verkeer. Twee chauffeurs hadden geen gordel aan. Er waren ook vier inbreuken in verband met de verzekering en/of de inschrijving van het voertuig. Eén bestuurder werd betrapt met de gsm achter het stuur. Tot slot waren er ook nog twee bestuurders die problemen hadden met het rijbewijs. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.